xcounter
#

Російські "Панцирі" та "Красуха" знищені безпілотниками в Лівії

1710
Російські "Панцирі" та "Красуха"  знищені безпілотниками в Лівії

За останні дві доби 3 ЗРГК "Панцирь С1" та 1 комплекс РЕБ "Красуха" армії Хафтара знищені в Лівії

Впродовж 17-18 травня 2020 року, згідно повідомлень турецького агентства Clash Report, опублікованими у Twitter, в Лівії військами Уряду національної єдності знищено три російські системи протиповітряної оборони ЗРГК "Панцирь-С1", один комплекс РЕБ "Красуха", одна вантажівка з ракетами до ЗРГК "Панцирь-С1", один китайський безпілотний літальний апарат Wing Loong 2 та захоплена база аль-Ваттійя, яка до цього була занята Лівійською національною армією генерала Халіфа Белкасім Хафтара.

ЗРГК "Панцирь С1" захоплений урядовими військами на база аль-Ваттійя

Поширені Clash Report матеріали, а також дані Defense Express свідчать про те, що ЗРГК "Панцирь-С1" та комплекс РЕБ "Красуха" були знищені з борту турецьких БАК Bayraktar TB2, які використовуються лівійськими урядовими військами.

Окремо варто зазначити, що на захопленій базі аль-Ваттійя військовослужбовці лівійської армії Уряду національної єдності знайшли один "Панцир С1", вертоліт Мі-35, танк Т-55, ББМ Terrier LT-79 і багато озброєних пікапів та амуніції.

Відповідно до заяви речника лівійського МЗС Лівії Мухаммед Аль-Кеблаві, лівійська влада наразі "працює над документуванням зброї на базі даній базі, особливо над російською системою «"Панцир С1", яку Хафтар отримав з Абу-Дабі, для притягнення їх до відповідальності на міжнародному рівні".

Фактично після втрати стратегічно важливої бази, генерал Хафтар позбувся останнього опорного пункту в західній Тріполітанії.

Читайте також: Bayraktar TB2: на що насправді здатний ударний БПЛА та навіщо він Україні (відео)