xcounter
#

Ударні БПЛА Bayraktar TB2 Повітряних Сил провели тренувальні польоти (фото)

1143
Оперативно-тактичний багатоцільовий безпілотник Bayraktar TB2
Оперативно-тактичний багатоцільовий безпілотник Bayraktar TB2

Один з ударних БПЛА Bayraktar TB2 Повітряних Сил ЗСУ здійснив двогодинний тренувальний політ

Маршрут польоту оперативно-тактичного багатоцільового безпілотного літального апарату Bayraktar TB2, що стоїть на озброєнні Повітряних сил Збройних сил України, зокрема був відображений на сервісі моніторингу повітряного простору FlightRadar 24.

Судячи з даних сервісу, Bayraktar TB2 Повітряних сил ЗСУ піднявся в повітря близько 11.00 сьогодні, 19 травня, та провів в повітрі близько двох годин.

Читайте також: Як Туреччина з допомогою України створює зброю майбутнього
Маршрут польоту БПЛА Bayraktar TB2
Маршрут польоту БПЛА Bayraktar TB2 19 травня 2020 року Скріншот з сервісу Flightradar24 / Фото: УМП

Після зльоту у Старокостянтинові Хмельницької області, БПЛА здійснив політ до міста Ізяслав, звідки до селища Кунів, звідки до міста Здолбунів, Рівненській області.

БПЛА Bayraktar TB2 ПС ЗСУ

Згодом його маршрут тривав до селища Новосілки, а звідти вже траєкторія польоту не була прямолінійною та ймовірно оператори Bayraktar TB2 відпрацьовували різноманітні навчальні завдання із маневрування.

Близько 12:50 БПЛА здійснив посадку на аеродромі та виключив транспондери.

Станція керування Bayraktar TB2 ПС ЗСУ

Нагадаємо, угоду про закупівлю турецьких оперативно-тактичних безпілотних комплексів Bayraktar TB2 виробництва компанії Baykar Makina було підписано під час візиту колишнього Президента України Петра Порошенка до Туреччини, що відбувся 3-4 листопада 2018 року (Контракт на придбання шести таких БПЛА та трьох станцій управління на суму $70 млн був підписаний у січні). У березні минулого року перші комплекси прибули до нашої країни та були вперше випробувані.

Оператори ЗСУ БПЛА Bayraktar TB2 у Туреччині

До вересня 2019 року проходило навчання українських операторів Bayraktar TB2 на території Туреччини, після чого молоді військовослужбовці почали освоєння поставлених комплексів вже на території України.

Перші самостійні тренувальні польоти ударних БПЛА в українському небі оператори ПС ЗСУ провели у березні цього року.

Читайте також: Туреччина у жовтні 2019 поставила ЗСУ партію високоточних боєприпасів MAM-L та MAM-C для БПЛА Bayraktar TB2