xcounter
#

У Milrem Robotics кажуть, що зможуть робити більш як 500 бойових роботів в рік

4181
Фото ілюстративне, джерело — Milrem Robotics
Фото ілюстративне, джерело — Milrem Robotics

З огляду на сучасні тенденції, а також зростання кількості покупців та обсягів замовлень, Milrem Robotics розширює виробництво своїх наземних роботизованих платформ

Компанія Milrem Robotics (входить до складу оборонного конгломерату EDGE Group з ОАЕ), відома своїми наземними роботизованими платформами, минулого тижня офіційно повідомила про розширення своїх виробничих потужностей — як йдеться у пресрелізі, компанія відкрила новий завод, "який дозволяє задовольняти зростаючі потреби користувачів в інтелектуальних робототехнічних рішеннях".

Причому йдеться про розширення виробничих потужностей аж у п’ять разів — відзначається, що новий завод, який розташовано поруч зі штаб-квартирою в столиці Естонії місті Таллінн дозволяє тепер мати річні темпи виробництва наземних безпілотних платформ THeMIS у понад 500 одиниць за рік або ж понад 41 платформу на місяць.

Читайте також: Чи бачать у ЗСУ майбутнє для бойових роботів: командир бригади про досвід експлуатації таких платформ
Фото: Milrem Robotics
Фото: Milrem Robotics

Крім того, у Milrem Robotics відзначають, що також працюють над розширенням потужностей з прототипування. У планах — пришвидшити розробку нових продуктів. Як відзначив гендиректор компанії Кулдар Версі, з метою розширення вони цього року наймають 100 нових співробітників, передусім в Європі.

"Багато кінцевих користувачів, які задоволені результатами випробувань роботизованих транспортних засобів, готуються до масштабних закупівель. З відкриттям нашого нового підприємства ми краще підготовлені до реагування на ці виклики. Крім того, використання UGV в Україні демонструє чіткий напрямок і важливість безпілотних систем", — наголошує очільник Milrem Robotics.

У компанії відзначають, що сьогодні роботизовану платформу THeMIS експлуатують вже 18 різних країн, з них вісім — члени НАТО. Зокрема цю платформу використовують Сили оборони України, і для виробника отримати відгуки від наших військових — це також дуже цінний досвід, особливо з урахуванням того, в яких складних умовах вони експлуатуються.

Зокрема нагадаємо, що ще восени 2023 року "Укроборонпром" підписав угоду з Milrem Robotics, яка серед усього передбачає ймовірність виробництва безпілотних платформ компанії в Україні, а також співпраці у розробці колісної бойової роботизованої машини.

Щодо інших покупців, то передусім варто пригадати, що раніше цього року Milkrem Robotics отримала масштабне замовлення від ОАЕ одразу на 60 роботизованих платформ у різних модифікаціях, у тому числі й з дистанційно-керованими бойовими модулями з 30-мм гарматами.

Також раніше стало відомо, що три роботизовані платформи закупила Японія, яка планує провести порівняльні випробування трьох наземних роботів від різних виробників і обрати найкраще рішення для свого війська.

Читайте також: Наземні роботи у ЗСУ - Міноборони розповіло, скільки платформ допущено до експлуатації у 2024 році