xcounter
#

Бойових роботів замовляють вже десятками, і це також про версії з 30-мм гарматами, Milrem Robotics має нову угоду

11893
Бойових роботів замовляють вже десятками, і це також про версії з 30-мм гарматами, Milrem Robotics має нову угоду

Йдеться про постачання одразу 60 роботизованих платформ від одного з найвідоміших виробників безпілотних наземних систем

Оборонний конгломерат EDGE Group з Об’єднаних Арабських Еміратів повідомляє, що його підрозділ Milrem Robotics, естонський виробник робототехніки та автономних систем, отримала масштабний контракт від оборонного відомства ОАЕ на постачання 60 одиниць роботизованих платформ різних типів.

Йдеться про угоду на виготовлення одразу 40 одиниць безпілотних наземних машин THeMIS і ще 20 одиниць гусеничних бойових роботизованих машин (озброєний варіант роботизованої платформи THeMIS, розповідають в EDGE Group.

Читайте також: Як Збройним Силам на полі бою допомагають роботизовані платформи THeMIS

Зокрема йдеться про те, що машини будуть оснащені дистанційно керованими бойовими модулями з 30-мм гарматами і системами непрямого наведення. Також йдеться про постачання машин THeMIS Observe з радіолокаційними та відеосистемами, включаючи можливості виявлення ворожого вогню.

Також до контракту входять послуги із забезпечення комплексного навчання та контролю, "щоб відповідний персонал досяг задовільного рівня навиків експлуатації бойових безпілотних наземних систем.

Цю угоду в EDGE Group назвали "найбільшою у світі програмою бойової робототехніки", її було оголошено на виставці-конференції з безпілотних систем UMEX. Причому згідно з укладеною угодою йдеться не просто про виробництво і постачання роботизованих платформ, а про дійсно ширшу співпрацю, бо Milrem Robotic очолить програму експериментів та випробувань у рамках впровадження наземних безпілотних засобів в арсенал збройних сил ОАЕ.

Milrem Robotics
Фото ілюстративне, джерело — Milrem Robotics

"Ця ініціатива є важливим кроком на шляху до підвищення бойових можливостей збройних сил шляхом розгортання БПЛА, THeMIS і гусеничних бойових роботизованих машин, що оснащені розширеними функціями автономності, корисного навантаження сторонніх виробників і високоякісними комунікаційними рішеннями", — відзначають в EDGE Group.

Нагадаємо, що трохи менш як рік тому, у лютому 2023 року стало відомо про досить несподівану угоду, коли оборонний конгломерат EDGE Group придбав компанію Milrem Robotic, і цю подію назвали найбільшою інвестицією в оборонну промисловість Естонії.

Роботизовані платформи Milrem Robotic мають на озброєнні й Сили оборони України, сьогодні наші військові експлуатують 15 одиниць платформ типу THeMIS, на початку грудня 2023 року стало відомо, що "Укроборонпром" підписав угоду з цією компанією.

Крім того, Україна також експлуатує та розробляє низку власних роботизованих систем. Наприклад, нещодавно було оприлюднено відео, як наші військові б’ють рашистів з бойового модуля "ШаБля", встановленого на роботизованій платформі Ironclad від компанії Roboneers.

Читайте також: Неймовірно, але ЗСУ уже вирішуватимуть, як поєднати танки та роботи