xcounter
#

ЗСУ показали, як б’ють рашистів бойовим роботом з модулем "ШаБля" (відео)

4439
Наземний бойовий робот Ironclad від української компанії Roboneers, фото до 2022 року
Наземний бойовий робот Ironclad від української компанії Roboneers, фото до 2022 року

Українські військові використовують на полі бою роботизовану платформу Ironclad від української компанії Roboneers

Пресслужба 5-ї окремої штурмової Київської бригади оприлюднила відео цікавого епізоду, знятого з безпілотника, як наземна роботизована платформа веде вогонь по позиціях російського окупаційного війська. "Бойовий дрон під керуванням професійних бійців 5-ї ОШБр розбирає ворожу позицію. Фантастичне майбутнє вже настало", — коментують відео у бригаді.

На кадрах робота українського робота Ironclad від компанії Roboneers — восени минулого року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповідав, що у рамках випробувань ця розробка вже використовується Силами оборони України для виконання низки різних завдань — від розвідки і до вогневої підтримки та штурму ворожих позицій.

Читайте також: РФ отримає з публічних держреєстрів інформацію для ударів: українські зброярі закликають їх закрити
бойовий робот Ironclad
Ironclad з бойовим модулем "ШаБля", фото до 2022 року

Озброєна ця наземна роботизована платформа вітчизняним бойовим модулем "ШаБля" (також розробка компанії Roboneers), який використовувався у боях ще у 2014 році, а раніше цього тижня держава вперше законтрактувала ці бойові модулі.

Загалом українські військові сьогодні в тому чи іншому вигляді (повноцінно або ж в рамках тестувань) використовують або випробовують низку різних роботизованих платформ як від західних компаній, так і вітчизняного виробництва, і йдеться про доволі широкий перелік систем для виконання тих чи інших платформ — від евакуації і транспортування і до безпосередньо бойових завдань.

робот-камікадзе Ratel S
Український робот-камікадзе Ratel S

Окремо варто відзначити розвиток роботів-камікадзе або ж платформ для дистанційного мінування — їхнє використання поширилося ще минулого року, і розробки у цьому напрямку також проводить і ворог, тестуючи ті чи інші варіанти на полі бою.

Раніше Defense Express розповідав, що ЗСУ вже ймовірно тестуватимуть варіанти поєднання на полі бою роботизованих платформ і танків — раніше одна з танкових бригад нашого війська отримала на озброєння наземні роботизовані системи Trail-Blazer від чеської компанії Isolit-Bravogj.

Читайте також: Як бійці Kraken вже використовують робот AGEMA від "Української бронетехніки" на фронті