xcounter
#

Естонського розробника наземних дронів Milrem Robotics повністю викупив конгломерат EDGE з ОАЕ

THeMIS
THeMIS
13030

Milrem Robotics​ відомий своїми наземними дронами THeMIS та справжнім робо-танком Type-X RCV​​

Один з найвідоміших стартапів з розробки наземних дронів Milrem Robotics, який стартував у 2013 році та став відомим завдяки платформі THeMIS тепер належить оборонному конгломерату EDGE з Об'єднаних Арабських Еміратів.

Сума угоди, як зазначає Breaking Defense, не розголошується, але в EDGE вже повідомили, що це найбільша інвестиція в оборонну промисловість Естонії за весь час. Також маємо зазначити, що у 2021 році 25% компанії були придбані німецькою Krauss-Maffei Wegmann і її частка залишається без змін.

Читайте також: Рашисти так дістали одну з країн Азії, що замість контракту на Ми-28 отримали заборону на захід суден
Milrem Robotics
Підписання угоди між Milrem Robotics та EDGE

Але загалом таку угоду можливо віднести до доволі несподіваних. Бо мова йде про компанію, яка активно виконувала замовлення для країн НАТО. Зокрема THeMIS вже знаходиться на озброєння самої Естонії, Нідерландів та Іспанії, а також постачається до України.

Також існує інформація про контракт на постачання цієї роботизованої платформи до Франції, Норвегії, Велику Британію та США.

Також компанія веде розробку більш потужного наземного дрона, фактично робо-танка Type-X RCV. А мова йде дійсно про перспективну 12-тонну машину здатну взяти на себе на полі бою повноцінну роль танка.

Наскільки таке поглинання вплине на західні перспективи цих та інших розробок покаже лише час. Хоча варто зазначити, що сама Milrem Robotics не змінює своєї дислокації. Водночас для країн Близького Сходу відкриваються певні можливості щодо цілої плеяди високотехнологічного озброєння.

Читайте також: "Війна аеростатів": як їх вже використовували та чи є вони реальною загрозою
ТЕГИ БПЛА