xcounter
#

Рашисти так дістали одну з країн Азії, що замість контракту на Ми-28 отримали заборону на захід суден

102925
Рашистський Ми-28НЭ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський Ми-28НЭ, ілюстративне фото з відкритих джерел

А все почалось з того, що росіяни підбили теплохід із великою партією зерна та навіть не вибачились

Уряд Бангладеш 14 лютого 2022 року запровадив заборону на захід в порти країни 69 російських суден, зокрема танкери та інші вантажні лайнери, які належать 7 компаніям. Цей крок насправді для Кремля болючий, бо таким чином для росіян ускладнюється доставка вантажів, необхідних для побудови АЕС "Руппур" в Індії, в рамках спільного із РФ проекту.

Але ця історія має заодно деяке дотичне відношення до світового ринку озброєнь, а саме – як рашистський ВПК після вторгнення в Україну стрімко втрачає замовників на свої "вироби".

Читайте також: Ірак хоче відмовитися від Ми-17 через брак запчастин, і США озброять країну новими гелікоптерами
Вертоліт Ми-17 ВПС Бангладешу, ілюстративне фото з відкритих джерел

Бангладеш був серед "традиційних" покупців російської авіатехніки в регіоні Азії. Як вказує The Military Balance 2022, бангладешські військові мають в своєму розпорядженні зокрема 8 літаків МиГ-29 та 13 навчально-бойових Як-130, 14 вертольотів Ми-17 та 12 машин Ми-171Ш.

Наприкінці грудня 2021 року стало відомо, що на додачу Бангладеш хоче придбати в РФ вісім ударних вертольотів Ми-28НЭ. Орієнтовна вартість контракту мала би скласти 473 мільйони доларів, і ці гроші для початку ще треба було знайти в держказні. Хоча рішення купити Ми-28 бангладешські військові прийняли саме після того, як до них "з поклоном" приїхала делегація з РФ.

Рашистський Ми-28НЭ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну заблокував у наших портах декілька десятків цивільних суден, зокрема теплохід Banglar Samriddhi під прапором Бангладешу, на борт якого встигли завантажити крупну партію зерна. Саме по цьому теплоходу 2 березня 2022 року ударила ракета ВМФ РФ, один із членів екіпажу загинув.

Бангладеш хотів отримати від Росії компенсацію збитків в результаті цього обстрілу, сума яких за деякими даними сягала 150 мільйонів доларів (лише страхові виплати за сам теплохід склали 22 мільйони доларів). Але натомість Бангладеш отримав від росіян відмову в некоректній формі.

Підбитий рашистами теплохід Banglar Samriddhi під прапором Бангладешу, архівне зображення з відкритих джерел

Очевидно, що після цього питання з можливою купівлею рашистських Ми-28 було знято з порядку денного, особливо після фіаско російського "вундерваффе" в Україні. А потім Росія отримала і санкції проти проекту, який хоч якось має утримувати відносини Москви та Індії.

Читайте також: Союзники рашистів зробили із 2С1 "Гвоздика" легкий танк, результат поки "так собі"