xcounter
#

​Заява на сенсацію: роботанк Type-X RCV від Milrem Robotics показали на IDEX

Type-X RCV від Milrem Robotics (фото: Global Business Press)
Type-X RCV від Milrem Robotics (фото: Global Business Press)
2260

Type-X RCV можливо розглядати, як один з перших впевнених кроків у розробку наземних дронів "поля бою"

Естонська компанія Milrem Robotics на міжнародній виставці IDEX-2021, яка днями стартувала в Об’єднаних Арабських Еміратах, продемонструвала роботизований танк Type-X RCV.

Попри наявність цілого спектру аналогічних розробок, саме Type-X RCV, з огляду на цілий спектр нововведень, може розглядатися як один з перших впевнених кроків у розробці бойових наземних дронів, які призначені саме для дій у загальних бойових порядках.

Читайте також: Перший прототип роботизованого "міні-танка" для Армії США: майбутнє наближається
Type-X RCV
Type-X RCV, фактично, може взяти на себе завдання "машини підтримки танків"

На користь цього говорить не тільки бойові та ходові можливості платформи, а і нові алгоритми розробки інформації, які дозволяють їх реалізувати. За твердженням компанії, цей дрон на полі бою може виконувати завдання із підтримки механізованих підрозділів та для прориву оборони противника.

Type-X RCV
Type-X RCV має вагомий резерв у вазі корисного навантаження

Type-X RCV створений на гусеничному шасі з гібридною дизель-електричною силовою групою. Ходові характеристики платформи заявлені доволі гідні, навіть для звичайних платформ: 80 км/год по дорогах та до 50 км/год по ґрунту.

Загальна вага Type-X RCV може досягти 12 тонн, з яких 4100 кг складає корисне навантаження. Такі можливості дозволяють встановлювати доволі потужне озброєння.

Зокрема, на на виставці Type-X RCV демонструється з бойовим модулем CPWS Gen 2 від John Cockerill Defens, який може оснащуватись автоматичними гарматами у калібрі 25-мм та 30-мм, а також озброєний кулеметом та двома протитанковими керованими ракетами.

Але, як підкреслюють у Milrem Robotics їхня розробка може бути озброєна бойовим модулем і з 50-мм автоматичною гарматою. Також зазначимо, що висота Type-X RCV з озброєнням складає 2,2 метра.

Type-X RCV
Type-X RCV відрізняється відносно малою висотою

Type-X RCV підтримує інтелектуальне керування, зокрема функціями "слідуй за мною", навігацію по точках маршруту та виявлення перешкод. Проте Milrem Robotics заявила, що додасть функції штучного інтелекту та "інноваційний підхід, який дозволить дистанційно керувати дроном на високих швидкостях".

Зазначимо, що у розробці алгоритмів керування компанія спирається на свою розробку THeMIS, яка закуповується країнами НАТО.

Читайте також: БТР-4 проти "Бумеранга", SOS з передової та заміна радянським "планшеткам": події тижня від Defense Express