xcounter
#

Перший прототип роботизованого "міні-танка" для Армії США: майбутнє наближається

6176
Перший прототип роботизованого "міні-танка" для Армії США: майбутнє наближається

Це – ще один крок до того, щоб роботизовані бойові машини стали повноцінними учасниками поля бою

Кросс-функціональна група бойових машин нового покоління Армії США (NGCV CFT) отримала нову бойову роботизовану машину у варіанті Medium (середня роботизована платформа RCV-M). Про це повідомляє Defence Blog.

Відповідне повідомлення було опубліковане у твіттері NGCV CFT.

Читайте також: РФ розробляє наземний дрон на базі БМП-3: роботи тривають з 2015 року

RCV-Medium – це легка бойова безпілотна машина, яку можна транспортувати літаками С-130 або ж гелікоптерами.

Нові роботизовані платформи отримають дистанційно керовану турель для 25-мм основної гармати або ж більш "грізної" зброї, камери ситуаційної обізнаності з 360-градусним оглядом. Також має бути покращена здатність транспортного засобу "бачити" круті схили, щоб уникнути перекидання машини.

Основна мета проєкту RCV – створення легких та відносно дешевих безпілотних бойових машин, які на полі бою будуть виконувати роль розвідників та супроводжуватимуть пілотовані бойові машини та піхоту.

Разом з тим, Україна теж має досвід створення та навіть тестування у реальних бойових діях бойових роботизованих комплексів.

РСВК-М
РСВК-М "з'явився" через необхідність придати мобільності бойовому модулю

Так, раніше Defense Express поспілкувався з представником КБ Robotics Іваном Кириченком, який розповів про реальний досвід використання роботизованих турелей, наземних бойових та логістичних дронів та їх майбутнє у військах.

Йдеться про РСВК-М "Мисливець" - один з небагатьох українських наземних дронів, який використовувався у реальних бойових діях.

Бойовий наземний дрон РСВК-М, який також відомий під назвою "Мисливець", від КБ "Robotics" вже декілька років успішно тестується у підрозділах Збройних Сил України та виконує бойові завдання у зоні ООС.

Читайте також: Турецький бойовий робокатер вийшов на випробування (відео)