xcounter
#

РФ розробляє наземний дрон на базі БМП-3: роботи тривають з 2015 року

1352
Кремль веде стійку лінію на інтеграцію елементів штучного інтелекту в існуючі системи озброєння
Кремль веде стійку лінію на інтеграцію елементів штучного інтелекту в існуючі системи озброєння

Російські конструктори стверджують, що їх роботизована БМП-3 зможе взаємодіяти із безпілотними літальними апаратами

Російська компанія "Высокоточные системы", що входить до складу оборонного холдингу "Ростех", веде роботи по створенню безпілотної версії БМП-3.

Розробка має назву "Удар", вперше вона була представлена ще в 2015 році.

Читайте також: ​Кремль у гонці озброєнь з США остаточно зробив ставку на гіперзвук та штучний інтелект

Про це йдеться в публікації порталу Army Recognition.

На даний момент, як стверджують російські розробники, їх "Удар" уже пройшов випробування на взаємодію із роботами та розвідувальними безпілотними літальними апаратами.

Зокрема, як стверджується, БПЛА можуть бути ретрансляторами сигналів для управління цією ж "роботизованою" версією БМП-3. А сама машина "Удар" - пересуватись в автономному режимі.

Для цього в транспортний засіб інтегрована підсистема планування руху на основі датчиків та вимірювальних приладів. На основі отриманих даних формується маршрут роботи робота з урахуванням особливостей місцевості та параметрів бойового призначення можуть бути розраховані.

Запуск російського багатофункціонального БПЛА "Орлан-10"

При цьому, що цікаво, росіяни не уточнюють – яким саме є набір озброєння машин "Удар", і як це озброєння застосовуватиметься в "безпілотному" режимі.

За деякими твердженнями, "роботизована" БМП-3 має отримати набір озброєння, аналогічний проекту БМП-25 "Курганец": автоматична гармата 2А42 із боєзапасом 500 снарядів, спарений 7,62-мм кулемет ПКТ із боєкомплектом 2000 набоїв, протитанковий комплекс "Корнет" із дальністю стрільби до восьми кілометрів.

Російська БМП-25 "Курганец", по якій також тривають конструкторські роботи

Як раніше розповідав Defence Express, російський авіазавод ім. Чкалова в Новосибірську (НАЗ) отримав замовлення на виробництво ще трьох дослідних зразків важкого ударного безпілотного літального апарата С-70 "Охотник".

Ці три дослідні екземпляри мають вийти на льотні випробування протягом 2022 – 2023 років. Відтак, серійне виробництво свого ударного БПЛА "Охотник" Кремль запустить не раніше 2024 року.

Кремль визначається із роллю "Охотника" в бойових порядках: спочатку цей дрон мав би бути "мисливцем" на Bayraktar TB2, тепер - передбачається, що С-70 стане морально застарілим безпілотним бомбардувальником
Читайте також: Росія боїться сценарію із застосуванням Bayraktar TB2 на Донбасі - посол РФ у Туреччині