xcounter
#

Скільки бойових літаків має РФ, партія шасі Tatra для РСЗВ "Буревій" та Ан-178 з російськими двигунами: події тижня від Defense Express

9960
Переважну більшість парку літаків ВПС РФ становлять машини ще радянських часів, які невдовзі мають завершити службу
Переважну більшість парку літаків ВПС РФ становлять машини ще радянських часів, які невдовзі мають завершити службу

Скільки бойових літаків має РФ; ​"Антонов" підтвердив, що двигун для Ан-178-100Р закуповувався у компанії пов'язаній з РФ; "Шепетівський ремонтний завод" отримав партію шасі Tatra від чеської Excalibur Army для РСЗВ "Буревій" – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

ЗСУ показали, що залишиться від танків ворога після влучання Javelin

На одному із загальновійськових полігонів в районі проведення Операції об’єднаних сил, за наказом Командувача ООС генерала-лейтенанта Олександра Павлюка, відбулись стрільби із протитанкових ракетних комплексів FGM-148 Javelin. Про це повідомляє прес-служба Операції об’єднаних сил ЗСУ.

Читайте також: Бойовий дрон "Миротворець" від КВП "Синергія" пройшов заводські випробування
ПТРК Javelin
Результат влучання із ПТРК FGM-148 Javelin по танку-мішені, фото - прес-служба Операції об'єднаних сил

Керівник занять полковник Богдан Союшкін говорить, що стрільби із комплексів Javelin в зоні ООС відбувались вперше. Стрільби із "Джевелінів" велись по умовній цілі "танк в окопі", що знаходилась на відстані 1,5 кілометрів. Деталі – у нашому матеріалі.

Ан-178 з російськими двигунами

ДП "Антонов" повідомило, що допоміжний газотурбінний двигун для Ан-178-100Р (номер 001) ТА18-100 від російської компанії "НПП "Аэросила", був придбаний у фірми Aeromi International Ltd.

Ан-178 (номер 001)
Ан-178 (номер 001)

Напевно, ця інформація мала стати б певним спростуванням публікації Defense Express про те, як в "Укроборонпромі" на Ан-178 для Збройних Сил України замовили двигуни з РФ. Проте ДП "Антонов" просто підтвердив найгірше...

Скільки бойових літаків має РФ

За прогнозами експертів, на російську авіацію невдовзі очікують неминуча криза і деградація. Адже переважну більшість парку літаків ВПС РФ становлять машини ще радянських часів, які невдовзі мають завершити службу. Адекватної заміни їм не буде, як з фінансових і технічних причин, так і через слабкість російської промисловості.

Військово-Повітряні Сили РФ (ВПС РФ) – є видом сил у складі Повітряно-космічних сил РФ. За кількістю авіаційного парку вони продовжують утримувати статус других, після США, ВПС світу. Втім, щороку ВПС РФ слабшають, матеріальна частина старіє морально і фізично, на відміну від США, які постійно посилюють свої ВПС кількісно і якісно. З тим, якими є перспективи військової авіації в РФ розбирався оглядач Defense Express.

Партія шасі Tatra для РСЗВ "Буревій"

На ДП "Шепетівський ремонтний завод" прибула партія шасі Tatra для випуску нової української 220-мм реактивної системи залпового вогню "Буревій".

Tatra T815-7 для ЗСУ
Tatra T815-7 для ЗСУ

Defense Express отримав ексклюзивні фото з оборонного підприємства з новими Tatra T815-7 у колісній формулі 8х8. Мова йде про першу партію у кількості 16 машин, які були прийняті фахівцями державної компанії "Укрспецекспорт" у чеського виробника Excalibur Army і надходять на підприємство. Деталі – в нашому матеріалі.

Що являє собою ударний БАК WARMATE

Перший ударний безпілотний авіаційний комплекс (далі – БпАК) WARMATE було створено у 2012 році й відтоді він став доволі популярним, знайшовши споживачів як в Польщі, так і в низці інших країн. Він також став прабатьком цілого сімейства баражуючих боєприпасів.

БАК WARMATE
БАК WARMATE - Побратим на якого завжди можна покластись

Серія удосконалень цього БАК призвела до появи на цей час версії WARMATE 3.0 – ідеального високоточного інструмента командира тактичної та оперативно-тактичної ланок для знищення важливих цілей противника як на суші, так і в морі. Також цей виріб може бути частиною розвідувально-ударної багатошарової системи розумного повітряного рою, а також інформаційної системи керування полем бою. Більше – у нашому матеріалі.

Гарних вихідних!

Читайте також: ЗСУ вперше в 2021 року використали "Фурію" для контрольних стрільб артилерії