xcounter
#

Про українсько-польський боєприпас, новинки на "Зброя та безпека" і БТР-4 та "Дозор-Б" для армії: події тижня від Defense Express

7473
Про українсько-польський боєприпас, новинки на "Зброя та безпека" і БТР-4 та "Дозор-Б" для армії: події тижня від Defense Express

Про нові випробування українсько-польського боєприпасу, новинки на "Зброя та безпека", техніку для ЗСУ та інші події й новини тижня від Defense Express

Пропонуємо ознайомитися з оглядом новин та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Українсько-польський боєприпас

У Польщі пройшли чергові випробування нових керованих артилерійських високоточних 155-мм боєприпасів з лазерним наведенням, які розробляються у співпраці з Україною. Проте поляки хочуть максимально "полонізувати" цю розробку і зробити її ще більш потужною.

Читайте також: Війна за гіперзвук. Ілюзія кремлівської переваги
Україна Польща боєприпас
Фото з випробувань 155-мм снаряду у Новій Дембі

Випробування були спрямовані на перевірку функціонування трьох складових нового боєприпасу, який розробляється в інтересах польської армії і у співпраці з українським підприємством ДП "Науково-виробничий комплекс "Прогрес", ЦКБ "Точність", м. Ніжин.

Як лазерна зброя буде збивати ворожі ракети

Компанія Lockheed Martin опублікувала у твіттері короткий відеоролик, в якому демонструється готова до бою лазерна система, що нейтралізує ворожу ракету.

Сьогодні компанія представляє технології, завдяки яким можна знешкоджувати невеликі ракети, артилерійські снаряди, невеликі безпілотники, бойові катери та легкі наземні транспортні засоби, що знаходяться на відстані до 1,6 км.

Про новинки на "Зброя та безпека"

У мережі з'явилася інформація щодо експонатів озброєння, які планують розмістити на стенді Державного Концерну "Укроборонпром" під час проведення виставки озброєння у Києві.

Зброя та безпека 2020
Найбільш цікаві новинки, які планують представити на стенді ДК "Укроборонпром" на виставці "Зброя та Безпека-2020"

За попередніми планами, очікується, що підприємства Концерну та деякі з їх колег-приватників розмістять на площах відведених для продукції "Укроборонпрому" понад сотню примірників озброєння та військової техніки, розроблених вітчизняними зброярами.

Вироби будуть демонструватися як у виді невеликих макетів, так і в реальних розмірах. Цього року особливо широко буде представлена безпілотна техніка вітчизняного виробництва та ракетно-артилерійське озброєння.

БТР-4 та "Дозор-Б" для ЗСУ

Після успішного завершення цьогорічного контракту на постачання БТР-4Е, на наступний рік на КБ Морозова розраховують також отримати замовлення від Міністерства оборони – на ще 45 БТРів та тактичні бойові колісні машини "Дозор-Б".

Дозор-Б

Про свої плани керівництво державного підприємства повідомило під час візиту віцепрем'єр-міністра Олега Уруського.

БТР-4Е

За день до візиту в Харків Віцепрем'єр-міністра - Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України (13 серпня ц.р.), пресслужба ДК "Укроборонпром" відзвітувало про передачу останньої партії БТР-4Е.

Коли втратив компетенцію

Схоже, що РФ, попри численні рекламації, нескоро побачить робочий та доведений до серії екземпляр легкого транспортника Іл-112В.

Ил-112В
Перший льотний зразок Іл-112В в цеху ВАЛТ 1 липня цього року / Фото: ВАЛТ

Так, російські ЗМІ повідомили, що наприкінці липня цього року на територію Центрального аерогідродинамічного інституту імені М. Є. Жуковського (ЦАГІ) приїхала делегація "Авіаційного комплексу ім. С.В. Ільюшина".

Як повідомила пресслужба інституту, у наступному році планується почати ресурсні випробування оновленої версії "новітнього" військово-транспортного літака Іл-112В.

Ил-112В
Викатка оновленого льотного зразка транспортника Іл-112В на відремонтовану злітно-посадкову смугу аеродрому ВАЛТ 30 липня 2020 року / Фото: Олексій Філатов

"Найближчим часом фахівці двох підприємств (ЦАГІ та АК імені Ільюшина) почнуть роботи з поліпшення аеродинаміки та доопрацювання системи управління нового транспортника", - відзначили у пресслужбі аерогідродинамічного інституту. Деталі – в нашому матеріалі.

Техніка для інозамовника

Демонстративні випробування української легкої бронетехніки пройшли 15-16 серпня 2020 року на одному з полігонів під Києвом.

ББМ
ББКМ "Козак-2М1" та БТР "Отаман 6x6" від ПрАТ "НВО "Практика" під час випробувань

Презентував вітчизняні розробки державний спецекспортер "Укрспецекспорт" (входить до складу ДК "Укроборонпром"), що організував заходи з метою ознайомлення з новинками легкої бронетехніки потенційного замовника однієї з країн Південно-Східної Азії.

ТБКМ "Дозор-Б" розроблений ХКБМ та серійно виготовляємий на ЛБТЗ під час презентації інозамовнику / Фото: ЛБТЗ

Тактичну бойову колісну машину "Дозор-Б" (розроблена ДП "Харківське конструкторське бюро ім. Морозова", виготовляється ДП "Львівський бронетанковий завод"), броньовану бойову колісну машину "Козак-2М1" та БТР "Отаман 6x6" (створені ПрАТ "Науково-виробниче об'єднання "Практика") протестували на прохідність, маневровість, надійність та інші показники.

Гарної неділі та зі святами!

Читайте також: На початку 2021 року буде завершено будівництво імпортозаміщеного Ан-178: МВС та ЗСУ збираються замовити 28 таких літаків (відео)