xcounter
#

Відбулися демонстраційні випробування БТР "Отаман", ББКМ "Козак-2М1" та ТБКМ "Дозор-Б" перед потенційним інозамовником (фото)

3643
Дві бойові машини від НВО "Практика" - БТР "Отаман 6х6" та ББКМ "Козак-2М1" під час заводських вогневих випробувань "Отамана" у серпні 2020 року
Дві бойові машини від НВО "Практика" - БТР "Отаман 6х6" та ББКМ "Козак-2М1" під час заводських вогневих випробувань "Отамана" у серпні 2020 року

Нова українська бронетехніка була представлена потенційним покупцям за ініціацією ДК "Укрспецекспорт"

Відзначається, що демонстративні випробування української легкої бронетехніки пройшли на вихідних (15-16 серпня ц.р.) на одному з полігонів під Києвом.

Презентував вітчизняні розробки державний спецекспортер "Укрспецекспорт" (входить до складу ДК "Укроборонпром"), що організував заходи з метою ознайомлення з новинками легкої бронетехніки потенційного замовника однієї з країн Південно-Східної Азії.

Читайте також: ХКБМ в наступному році розраховує отримати від ЗСУ великий контракт на БТР-4 та ТКБМ "Дозор-Б"
ТБКМ
ТБКМ "Дозор-Б" розроблений ХКБМ та серійно виготовляємий на ЛБТЗ під час презентації інозамовнику / Фото: ЛБТЗ

Тактичну бойову колісну машину "Дозор-Б" (розроблена ДП "Харківське конструкторське бюро ім. Морозова", виготовляється ДП "Львівський бронетанковий завод"), броньовану бойову колісну машину "Козак-2М1" та БТР "Отаман 6x6" (створені ПрАТ "Науково-виробниче об'єднання "Практика") протестували на прохідність, маневровість, надійність та інші показники.

ББКМ "Козак-2М1" та БТР "Отаман 6x6" від ПрАТ "НВО "Практика" під час випробувань

Варто додати, що 13 серпня цього року ДК "Укрспецекспорт" уклав контракти на послуги з проведення демонстраційного показу з ДП "Київський бронетанковий завод" (на суму 450 110,23 гривні) та на підготовку та організацію полігону з ПрАТ "АвтоКрАЗ" (на суму у 60 000 гривень). В обох випадках контракти були підписані в один день, на однаковий термін (з 1 серпня по 31 серпня 2020 року).

Тендер
Контракти на послуги з проведення демонстраційного показу та на підготовку й організацію полігону, укладені 13 серпня ц.р. ДК "Укрспецекспорт" з КБТЗ та "АвтоКрАЗ"

Нагадаємо, ТБКМ "Дозор-Б" розроблений ХКБМ та ББКМ "Козак-2М1" від приватної НВО "Практика" у цьому році було прийнято на озброєння Збройних сил України (у липні та у квітні 2020 року відповідно).

Своєю чергою, перспективний БТР "Отаман 6x6", який розробила НВО "Практика", наразі проходить випробування. Зокрема в березні поточного року повідомлялось про проходження ходових випробувань бронетранспортера, а 7 серпня 2020 року броньована машина пройшла заводські випробування вогневих можливостей.

Читайте також: ​"Отаман 6x6" від "Практики" пройшов заводські вогневі випробування