xcounter
#

Про український ЗРК, млявість Міноборони й китайський винищувач J-20B: події тижня від Defense Express

2086
Україна має створити власний Patriot
Україна має створити власний Patriot

Про те, скільки коштуватиме розробка українського ЗРК, як Міноборони реагує на загрозу з боку Росії, китайський стелс-винищувач J-20B та інші події тижня від Defense Express

Пропонуємо ознайомитися з оглядом новин та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Власний комплекс протиповітряної оборони. Наразі Україна має значну кількість як комплексів ППО, так і ракет до них. Але їм всім вже більш як 30 років. Зрештою, вічно продовжувати терміни придатності ракет аж ніяк не вийде.

Читайте також: Defense Express №7 2020: Бенефіс "Нептуна" та про інші новинки нашого ОПК та світу

Тому Україна вже сьогодні повинна почати створювати власний ЗРК великої дальності, вважає Генеральний директор – Генеральний конструктор ДержККБ "Луч" Олег Коростельов. На його думку, розробка такого комплексу буде коштувати близько $30-50 млн.

Модернізація ПТРК "Штурм-С". У Білорусі пройшли випробування модернізованої протитанкової ракети 9М114, яка отримала індекс 9М114МБ. Ця ракета використовується для стрільби з протитанкових комплексів, розміщених на гелікоптері Мі-24, а також з бойових машин ПТРК 9П149 "Штурм-С".

ПТРК
ПТРК "Штурм-С", як засоби протитанкової боротьби, брали участь у бойових діях на сході України

Своєю чергою, в Україні готують до випробувань повноцінну модернізацію самохідного ПТРК на виконання замовлення від СВ ЗСУ. Нова версія "Штурма" отримає на озброєння потужну керовану ракету РК-2В від КБ "Луч" з дальністю 6 км.

Новий віцепрем’єр з ОПК. Верховна Рада 16 липня затвердила нового віцепрем’єр-міністра України – міністра з питань стратегічних галузей промисловості. Ним став Олег Уруський.

Олег Уруський
За призначення Уруського проголосувало 250 народних депутатів

Одразу ж після призначення новий віцепрем’єр з ОПК розповів про цілі своєї майбутньої діяльності. Детальніше про них можна дізнатися в нашому матеріалі.

Раптова перевірка військ від Путіна. Поки міністр оборони України Андрій Таран стверджує, що наразі "ознак безпосередньої підготовки до активних бойових дій російських окупаційних військ поблизу адміністративної межі Херсонської області з тимчасово окупованої території АР Крим не виявлено", Росія розпочала раптову перевірку військ на кордоні з Україною.

Росия войска

Перевірка проводиться за наказом верховного головнокомандувача РФ Володимира Путіна. До неї буде залучено близько 150 тисяч військових, 26 тисяч одиниць техніки, літальні апарати, кораблі та судна забезпечення. За словами міністра оборони Росії Сергія Шойгу, під час перевірки проведуть 56 навчань тактичного рівня.

Крим і трубопровід. Близько 60 км трубопроводу проведуть російські військові між Тайганським і Сімферопольським водосховищами. Для цього будуть залучені трубопровідні підрозділи зі складу з'єднань матеріально-технічного забезпечення Південного і Західного військових округів ЗС РФ.

Крим вода
Пересохший канал для перекидання води з Тайганського водосховища. Фото: Радіо Свобода

У роботах братимуть участь понад 300 військовослужбовці та понад 140 одиниць техніки. Однак спроба забезпечити подачу води на північ півострова з Тайганського водосховища ситуацію принципово не покращить...

Нова модель китайського стелс-винищувача Chengdu J-20 виходить у "масове виробництво". Винищувач буде оснащений сучасними системами керування вектором тяги, які значно покращать маневровість літака.

Винищувач J-20

Відомо, що компанія Chengdu Aviation Corporation створила чотири виробничі лінії, кожна з яких здатна виробляти один J-20B в місяць. Нові деталі про китайський винищувач – в нашому матеріалі.

F-35 для Японії. Токіо придбає рекордну кількість винищувачів F-35 для Сил самооборони. Усього країна придбає 105 винищувачів п’ятого покоління та іншого озброєння вартістю $23 млрд.

F-35

Таким чином Японія стане другою у світі країною за кількістю літаків п’ятого покоління – усього країна матиме 147 літаків.

Пожежа на УДК. У неділю, 12 липня 2020, року на військово-морській базі Сан-Дієго у США загорівся універсальний десантний корабель (УДК) USS Bonhomme Richard проєкту Wasp.

USS Bonhomme Richard
Пожежа на USS Bonhomme Richard

Зрештою пожежу вдалося загасити. Про те, що зробив вогонь з одним з найбільших УДК в світі можна прочитати в нашому матеріалі.

Гарної неділі!

Читайте також: "Пірат" атакує згори: нові випробування і питання до нової зброї (відео)