xcounter
#

В порту Сан-Дієго США практично згорів один з найбільших УДК світу USS Bonhomme Richard (відео)

3514
В США горить УДК USS Bonhomme Richard
В США горить УДК USS Bonhomme Richard

12 липня 2020 року на військово-морській базі Сан-Дієго у США загорівся універсальний десантний корабель (УДК) USS Bonhomme Richard проекту Wasp

На кадрах, що оприлюднені в соціальних мережах, можна побачити клуби диму, які підійматися на десятки метрів над палубою американського УДК. Очевидці говорять про те, що осередок пожежі може перебувати в машинному відсіку корабля та про обвалення конструкцій. При цьому чутні хлопки, але немає точних даних про те, що саме вибухає на USS Bonhomme Richard.

Судячи з відео, до військово-морської бази у Сан-Дієго стягнуті десятки розрахунків пожежної та спеціальної техніки. З огляду на попередню оцінку ступеня шкоди, ремонт займе кілька років. Не виключено і повне списання корабля.

Читайте також: Держдеп США погодив продаж торпед Mark 54 двом європейським країнам

За останніми даними, в початковий момент загоряння на борту УДК ВМС США знаходилися 160 моряків. Кілька з них постраждали. Наразі відомо про 18 постраждалих. За даними прес-службі американського військово-морського командування, загроз для життів постраждалих моряків немає.

Нагадаємо, універсальні десантні кораблі типу Wasp спроектовані для висадки сухопутних військ. Кораблі цієї серії є найбільшими кораблями такого типу у світі. Всього побудовано 8 одиниць.

УДК типу Wasp можуть приймати на борт 2000 морських піхотинців або до шести десятків БТР AAV7A1. Польотна палуба має дев'ять посадочних майданчиків для гелікоптерів й здатна обслужити до 42 СН-46.

Водотоннажність такого типу суден складає 28,2 тис. тонн. Довжина -257,3 метра, а ширина - 42,67 м.

Читайте також: ​Японія купує рекордну кількість винищувачів F-35 для власного авіаносного флоту