xcounter
#

Держдеп США погодив продаж торпед Mark 54 двом європейським країнам

641
Торпеда MK 54
Торпеда MK 54

Продаж торпед Mark 54 країнам Європи підтримає зовнішню політику й посилить національну безпеку країни, вважають у США

Німеччина та Бельгія зможуть придбати легкі протичовнові торпеди Mark 54. Продаж відповідного озброєння у рамках програми Foreign Military Sale ухвалив Державний департамент США, повідомляє Агентство міноборони США з питань співробітництва в галузі безпеки.

Торпеда Mark 54
У США погодили продаж торпед Mk 54 Німеччині та Бельгії

У рамках угоди на близько $130 млн Німеччина отримає 64 торпеди MK 54 (Lightweight Hybrid Torpedo (LHT, вона ж LWT)), призначених для літаків Lockheed P-3C Orion, а також 10 конверсійних комплектів МК 54 для тренувань та супутнє обладнання.

Читайте також: ​Японія купує рекордну кількість винищувачів F-35 для власного авіаносного флоту
Торпеда Mark 54
Торпеди Mk 46 на озброєнні літака P-3C Orion

Стверджується, що продаж торпед Німеччини посилить можливості німецьких літаків P-3C "протистояти чинним та майбутнім загрозам". Водночас у країни не має бути проблем з "впровадженням цих торпед на озброєння збройних сил країни".

P-3C Orion Бундесверу

Бельгія зможе придбати 29 торпед MK 54 LWT Mod 0, а також необхідне обладнання за $33 млн. Вони будуть призначені для протичовнових гелікоптерів NH-90 та багатоцільових фрегатів нового покоління і замінять торпеди МК 46.

Mk 46 торпеда
Бельгія замінить торпеди Mk 46

У США впевнені: продаж торпед MK 54 країнам Європи підтримає зовнішню політику й національну безпеку Сполучених Штатів завдяки підвищенню безпеки союзників з НАТО, які є "важливою силою для політичної й економічної стабільності в Європі".

Читайте також: США розробляє перші датчики виявлення електромагнітної зброї