xcounter
#

Про Falarick, "Антонов" та ракету, яка знищить російські С-400: події тижня від Defense Express

9202
Як бійці "Азову" наступ "противника" відбивали. Фото: azov.org.ua
Як бійці "Азову" наступ "противника" відбивали. Фото: azov.org.ua

Про Falarick для закордонного покупця, американську ракету, яка так налякала Росію, "Антонов" та інші новини й матеріали тижня від Defense Express

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Урок для "Богдани". Чехія придбає нові САУ – це будуть гаубиці Caesar від французької компанії Nexter, виконані на шасі Tatra T815 від чеської компанії.

Читайте також: Цей експериментальний дрон може змінити військову стратегію США (фото та відео)

Ця французька САУ є однією з найпопулярніших колісних гаубиць із досконалим автоматом заряджання – це саме те, чого не вистачає нашій "Богдані". Якщо вона, звичайно, не хоче залишитися "зброєю" для парадів та виставок.

САУ Caesar
САУ Caesar

"Укроборонпром" проти "Антонова". Державний концерн здійснив перевірку на авіапідприємстві. У цих перевірках разом з "Укроборонпромом" брали участь й іноземні компанії, які пов’язані з конкурентами "Антонова", як повідомили на підприємстві. Зрештою, за результатами перевірки до "Антонова" було висунуто понад 20 претензій, жодна з яких не була обґрунтованою.

Як виявилося, серед "звинувачень" від "Укроборонпрому" були претензії щодо відмови від закупівлі деталей з Росії через посередника "Укроборонпрому" та співробітництво з країнами НАТО заради виробництва морського патрульного літака з ракетами типу "Нептуна". Детальніше про "21 цвях для "Антонова" можна прочитати в нашому матеріалі.

Від негативу до позитиву... Defense Express дізналася про нові деталі модернізації танків ПТ-76 для Індонезії, яку будуть здійснювати українські підприємства. Так, машини отримають нове озброєння з українськими ракетами, а саме Falarick 90 від ДержККБ "Луч". Детальніше про модернізацію – за посиланням.

… і від однієї ракети до іншої. Тепер вже американської, яка дуже налякала Росію та, за словами самих же росіян, знищить їх флот та стане серйозною загрозою для розпіарених російських систем ППО.

ракета AARGM-ER
Нова ракета AARGM-ER, яка налякала Росію

Ситуація вийшла доволі іронічною, бо "ще вчора" російські ЗМІ, військові експерти та високопосадовці наввипередки доводили, що США не мають достатнього ракетного потенціалу для боротьби з російськими системами С-400, а вже "сьогодні" злякалися "старої-нової" ракети.

Як бійці "Азову" наступ "противника" відбивали. "Противник" перейшов у наступ, але бійцям "Азову", які діяли у складі загального військового резерву, вдалося знищити противника та перейти у контрнаступ. Видовищні відео, а також фотоматеріали з події можна знайти тут. Приємного перегляду!

Росія знову виправдовує поразки "Панцирь-С1". Цього разу аргументи такі: розрахунки ЗРГК підпускали ворожі безпілотники "занадто близько до себе", а протидіяти одночасно декільком безпілотникам комплекс просто не здатний, тому "на один комплекс має бути один безпілотник".

Гарної неділі!

Читайте також: "Павлоградський хімічний завод" відновлює роботи зі створення нових ракетних комплексів та наймає 540 працівників (відео)