xcounter
#

Чехія придбає гаубиці Caesar: "Богдана" має брати приклад з французької САУ

3918
Самохідна гаубиця Caesar
Самохідна гаубиця Caesar

Самохідні гаубиці Caesar для Чехії будуть виконані на шасі Tatra T815 від чеського виробника

Чехія планує замінити свої самохідні гаубиці ShKH vz. 77 Dana. Нещодавно стало відомо, що міністерство оборони Чеської Республіки розпочало перемовини з французькою компанією Nexter щодо придбання САУ Caesar.

Усього чехи планують придбати 52 самохідні 155-мм гаубиці Caesar. Суму контракту оцінюють у $249,2 млн. Також Чехія матиме можливість придбати 12 додаткових гаубиць.

САУ Caesar
У виконанні контракту буде брати активну участь й чеська промисловість

Підписання офіційного контракту очікується до кінця цього року.

Постачання САУ розпочнеться у 2022 році й триватиме до 2026 року. Угода також передбачає постачання боєприпасів, двох тренажерів, комплекту для обслуговуючого персоналу й навчання операторів.

Гаубицы Dana
Самохідні гаубиці Dana, які хоче замінити Чехія

Гаубиці, які планує придбати Чехія, будуть виконані на шасі Tatra T815 з колісною формулою 8x8, яке буде виробляти чеська компанія Tatra Trucks. Загалом контракт на постачання САУ передбачає не менш як 40% участі чеської промисловості від його загальної вартості.

Наша "Богдана" має брати приклад з Caesar

Самохідна гаубиця Caesar забезпечує знищення цілей на відстані близько 20 км, а при пострілі активно-реактивним снарядом – 40-50 км. Однією з "родзинок" цієї однієї з найпопулярніших колісних САУ є досконалий автомат заряджання. Це саме те, що треба зробити для нашої "Богдани", якщо, звісно, вона хоче конкурувати із закордонними зразками. Інакше "Богдана" ризикує залишитися парадно-виставковою зброєю...

Читайте також: ​CAESAR з Франції: як працює колісна 155-мм САУ (відео)