xcounter
#

Оновлений "Нептун", "Козак-5" для Саудівської Аравії та САУ "Піон" поближе до фронту: події тижня від Defense Express

7469
Різні версії нових КШМ К-1450 ЗСУ від "Телекард-Прилад"
Різні версії нових КШМ К-1450 ЗСУ від "Телекард-Прилад"

Перші фото оновленого "Нептуна"; "Практика" виконала великий експортний контракт з Саудівською Аравією; ЗСУ демонстративно відпрацьовують доставку САУ "Піон" ближче до лінії фронту – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Ексклюзивні документи

Керівництво ДК "Укроборонпром" з численними порушеннями використало транспортний літак Ан-74Т, який належить ДП "Антонов", для того, щоб у Запоріжжі підбити підсумки роботи за перше півріччя 2021 року.

Читайте також: Українські "Мста-С" вперше за рік вийшли на стрільби: що зараз із цими САУ
Ан-74 Юрій Гусєв
Юрій Гусєв злітав до Запоріжжя на Ан-74Т "Антонова"

Про це говорять ексклюзивні документи, які Defense Express отримав з власних джерел. Зокрема ДК "Укроборонпром" у липні направив ДП "Антонов" лист в якому просить надати 23 липня 2021 року літак ДП "Антонов" для перевезення керівництва концерну до Запоріжжя. Деталі цієї історії та ексклюзивні документи – в нашому матеріалі.

Нові фото "Нептуна"

"Так це ж просто красень!" Приблизно такою була реакція у редакції Defense Express на перші фото берегового протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун" від ДержККБ "Луч" в оновленому вигляді, з розміщенням базових машин на шасі всюдиходу Tatra. Звісно, що цією емоційною новиною ми не могли не поділитися з нашими читачами.

Шасі Tatra
Оновлена пускова установка УСПУ-360 "Нептун" на базі Tatra T815 8х8

Перші машини зі складу першого дивізіону протикорабельного берегового комплексу РК-360МЦ "Нептун", котрий виготовляється ДержККБ "Луч" для ВМС України, кияни та гості міста зможуть побачити під час військового параду, що пройде з нагоди 30-ї річниці Незалежності України 24 серпня 2021 року у Києві.

Протикорабельний комплекс
Самохідна пускова установка УСПУ-360 на базі Tatra

Буде продемонстровано сім машин. Подаємо перші фото деяких з них.

Нові та модернізовані КШМ

Всі нові або модернізовані машини для підрозділів Збройних сил України будуть адаптовані під уніфікований комплект К-1450, що розробила та виготовляє приватна одеська компанія "Телекард-Прилад".

КШМ К-1450
Командно-штабна машина К-1450 на базі БТР-70КШ виробництва ТОВ "Телекард-Прилад"

Так, підприємство "Телекард-Прилад" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України"), спільно з головним управлінням зв’язку ЗСУ, реалізує низку проектів, пов’язаних з покращенням процесу зв’язку та автоматизації у Збройних силах України.

Зокрема, на параді буде показаний перший зразок БТР "Хорунжий" (глибока модернізація БТР-60М від НВО "Практика"), який керівництво ЗСУ планує використати як бюджетну броньовану платформу для розміщення типового комплекту засобів зв’язку у складі КШМ. Деталі – у нашій публікації.

"Козак-5" для Саудівської Аравії

ПрАТ "Науково-виробниче об’єднання "Практика" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України") не тільки успішно виконує контракти для українських Збройних сил в рамках державного оборонного замовлення, а й вийшло на світовий ринок.

НВО "Практика" у 2021 році успішно виконала замовлення з постачання великої партії адаптованих для місцевого клімату бронемашин "Козак-5" в одну з країн Аравійського півострова

Про це проінформував під час свого виступу на Міжнародному оборонному інвестиційному форумі 12 серпня цього року голова ради директорів НВО "Практика", голова правління ГС "Ліга оборонних підприємств України" Олег Висоцький. Деталі – у публікації Defense Express.

САУ "Піон" поближче до фронту

Найбільш потужні гармати нашого війська, самохідні артустановки 2С7 "Піон" калібром 203 міліметрів, доволі рідко "потрапляють в об’єктив".

САУ 2с7
Батарея із чотирьох САУ 2С7 "Піон" висувається для проведення стрільб, фото - прес-служба Генштабу ЗСУ

За поточний рік можемо пригадати хіба що повідомлення від Генерального штабу Збройних Сил України, за яким випливало, що на початку липня мінімум чотири "Піони" вийшли на демонстративні стрільби.

САУ 2с7
Маса цієї бойової машини сягає 47 тонн

Тому закономірно, що нашу увагу привабила ось така

публікація від видання АрміяInform

. Про що –

розповідали в нашій публікації

.

Гарної неділі!

Читайте також: Тактичні блокноти для ЗСУ: невбивані, багаторазові та всепогодні - Ecopybook Tactical (відео)