xcounter
#

ЗСУ демонстративно відпрацьовують доставку САУ "Піон" ближче до лінії фронту

17840
Маса цієї бойової машини сягає 47 тонн
Маса цієї бойової машини сягає 47 тонн

Самохідні артустановки "Піон" перебувають на озброєнні 43 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила, частини якої регулярно проходять службу поблизу лінії фронту на Сході України

Найбільш потужні гармати нашого війська, самохідні артустановки 2С7 "Піон" калібром 203 міліметрів, доволі рідко "потрапляють в об’єктив".

За поточний рік можемо пригадати хіба що повідомлення від Генерального штабу Збройних Сил України, за яким випливало, що на початку липня мінімум чотири "Піони" вийшли на демонстративні стрільби.

Читайте також: ЗСУ проводять масштабні маневри, мета - не допустити провокацій Кремля до Дня Незалежності
Батарея із чотирьох САУ 2С7 "Піон" висувається для проведення стрільб, фото - прес-служба Генштабу ЗСУ

Тому закономірно, що нашу увагу привабила ось така публікація від видання АрміяInform, у якій йдеться наступне.

Автори цієї публікації нагадали, що усі наявні САУ 2С7 "Піон" перебувають на озброєнні 43 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила.

Дальність стрільби таких самохідних артустановок може сягати 35-50 кілометрів

Вони також окремо наголосили, що частина таких САУ перебуває поблизу лінії фронту, у так званих "районах відведення артилерії", аби за потреби підтримати наші піхотні підрозділи, у випадку можливого загострення бойових дій на Сході України.

Відповідно – частини 43 артилерійської бригади регулярно проходять службу поблизу лінії фронту на Сході України на ротаційній основі.

Збройні Сили України повернули у стрій "Піони" після початку війни із РФ в 2014 році

При цьому, як пише АрміяInform, "ближче до чергової ротації" гармаші 43 бригади відпрацьовують таку вправу, як завантаження своїх "Піонів" на залізничні платформи. І також – кожного місяця відпрацьовується завантаження цих 203-міліметрових САУ на автомобільні трейлери

Відповідно, на днях 43 бригада провела чергове тренування по завантаженню САУ "Піон" на автомобільні трейлери та подальшій доставці.

Так виглядає один із етапів завантаження САУ 2С7 "Піон" на автомобільний трейлер

Формально, така вправа мала "поточний" характер, бо особовий склад бригади має постійно підтримувати такий навик, як завантаження на трейлер бойової машини масою 47 тонн та довжиною корпусу понад 10 метрів.

Але тут цілком можливо зробити, якою ж є реальна мета цієї публікації: наші гармаші або посилають "сигнал" противнику, що за потреби наше військо зможе оперативно перекинути до лінії фронту свої найбільші гармати. Або ж – воїни 43 артилерійської бригади й справді готуються перекидати до "зони відведення артилерії" додаткові САУ 2С7 "Піон" та їх розрахунки.

За деякими даними, в 43 артилерійської бригади є достатньо тралів для перекидання своїх гігантських САУ калібром 203 міліметри
Читайте також: Українські морпіхи відбивали "наступ росіян" під прикриттям грузинських САУ Dana