xcounter
#

Українські морпіхи відбивали "наступ росіян" під прикриттям грузинських САУ Dana

4462
Армія Грузії має 32 таких самохідних артустановки
Армія Грузії має 32 таких самохідних артустановки

Збройні Сили України та Грузії посилюють свою оперативну сумісність на тактичному рівні під час навчань Agile Spirit 2021

На полігоні Орфоло поблизу грузинського міста Ахалцихе, відбулось спільне показове навчання грузинських, американських та українських підрозділів, як частини міжнародних навчань Agile Spirit 2021.

При цьому бійці морської піхоти ВМС України та 31-го батальйону 3-ї піхотної бригади Сил оборони Грузії тренувались відбивати наступ умовного противника та переходити в контраступ, сповіщає прес-служба Військово-Морських Сил України.

Читайте також: Нова контрбатарейна РЛС 1Л220УК "засвітилася" під час змагань ракетників ЗСУ (фото)
Техніка сухопутних військ Грузії висувається у район проведення навчань

За сценарієм навчань, наші та грузинські солдати мали за допомогою приданих вогневих засобів зупинити противника, виконати контратаку та заблокувати сили ворога у гірській місцевості.

Першими вогонь по умовному противнику відкрили самохідні артилерійські установки Dana та реактивні системи залпового вогню RM-70.

Розрахунки протитанкових комплексів Javelin

Після артилерії в дію вступили протитанкові підрозділи грузинської армії, які знищували залишки бронетехніки противника ПТРК Javelin.

Вслід за протитанкістами у бій вступили танкові підрозділи, які за підтримки грузинської піхоти та української морської піхоти провели контрнаступальні дії.

Збройні сили Грузії мають до 100 танків Т-72

Учасники цих навчань відпрацьовували також виконання медичної евакуації поранених.

Метою навчань було підвищення оперативної сумісності на тактичному рівні між грузинськими та українськими підрозділами, посилення оперативних можливостей під час планування й виконання операцій в багатонаціональному середовищі.

Для евакуації поранених армії Грузії може використовувати зокрема санітарні бронеавтомобілі Didgori Medevak
Читайте також: В зоні ООС відбулись демонстративні маневри реактивної артилерії ЗСУ