xcounter
#

ЗСУ проводять масштабні маневри, мета - не допустити провокацій Кремля до Дня Незалежності

1827
Один із епіцентрів навчань – острів Зміїний
Один із епіцентрів навчань – острів Зміїний

Наше військо не просто виконує заходи бойової підготовки, але й також – проводить інформаційно-психологічний вплив на противника, тобто РФ та її маріонеток

Об’єднані сили ЗСУ у взаємодії із Службою безпеки України, Національною гвардією та Нацполіцією, ДСНС, Держприкордонслужбою та Державною спеціальною службою транспорту проводить командно-штабні тренування, що відбуваються одразу на п’яти загальновійськових полігонах.

Ці тренування триватимуть до 13 серпня цього року, пише видання АрміяInform.

Читайте також: Протикорабельний "Нептун" став ще крутішим: перші фото оновленого комплексу
Солдати під прикриттям БМП наступають в урбанізованій місцевості

За задумом цих командно-штабних тренувань, наші військові готуються діяти в в умовах активного застосування противником високоточних засобів ураження та засобів радіоелектронної боротьби.

Заявлена мета тренувань – посилити оперативні спроможності органів військового управління при веденні оборонних дій, боротьбі з повітряними десантами та диверсійно-розвідувальними групами противника.

Комплекси С-300 прикривають небо над Херсонщиною

Також – відпрацьовується ведення територіальної оборони, авіаційна підтримка сухопутних і морських угрупувань. Збройних Сил України.

Для проведення маневрів залучена зокрема тактична, безпілотна й транспортна авіація Повітряних Сил України, які знищували засоби повітряного нападу противника, уражали наземні об’єкти ворога та підтримували дії наших сил.

Бомбардувальники Су-24 уражають морські цілі умовного противника

Ствольна артилерія та реактивні системи залпового вогню "Ураган" та "Град" знищували угрупування умовного противника.

Одним із епіцентрів навчань став острів Зміїний, який має своє стратегічне значення – якщо РФ зможе захопити цей острів та акваторію навколо нього, то зможе перейти до блокаду портів "Великої Одеси".

Морська піхота на гвинтокрилах під прикриттям кораблів ВМС України готується до висадки на острів Зміїний

Захист Зміїного відпрацьовували зокрема морські піхотинці та групи спеціального призначення за підтримки авіації та надводних сил Військово-Морських Сил України.

Більш того – протитанкові підрозділи Збройних Сил України провели бойові стрільби на острові Зміїний по броньованих об’єктах противника.

Розрахунок ЗУ-23-2 на острові Зміїний веде вогонь по надводній цілі

Якщо судити за описаними вище сценаріями, то Збройні Сили України прагнуть під час поточних маневрів не тільки посилити рівень своєї бойової виучки, але й також – не допустити можливих провокацій РФ напередодні 30 річниці Незалежності України.

Відповідно, ці командно-штабні тренування слід вважати також заходом інформаційно-психологічного впливу на противника.

Розвідувальний корабель ВМС України "Переяслав" забезпечує оборону острова Зміїний

Для початку – тут стримуючим фактором має виступити сам факт раптового початку наших маневрів, які стартували паралельно із навчаннями РФ у Чорному морі.

Можливо, саме здатність наших силових структур діяти швидко у випадку "великої війни" стане тим фактором, що переважить чисельну перевагу збройних сил РФ.

"Крилата кавалерія" у виконанні Збройних Сил України
Читайте також: Повітряні Сили України на кордоні з Білоруссю отримали автоматизовану систему "Ореанда"