xcounter
#

На Вінничині почалась спільна підготовка спецпризначенців України та США

834
Один із елементів навчань – висадка із американського транспортника МС-130
Один із елементів навчань – висадка із американського транспортника МС-130

Бійці Сил спеціальних операцій України таким чином готуються до стратегічних КШН "Об’єднані зусилля – 2021", запланованих на вересень цього року

У Вінницькій області почались спільні тренування військовослужбовців ССО Збройних Сил України та бійців 352 крила Сил спеціальних операцій США, котрі прибули до нашої країни вчора. Про це йдеться в публікації видання АрміяInform.

Бійці ССО України посилюють свою інтеграцію з колегами в країнах НАТО, фото - АрміяInform

У цих тренуваннях беруть участь більш ніж півсотні військовослужбовців Сил спеціальних операцій ЗСУ, які таким чином проходять один із етапів підготовки до стратегічних командно-штабних навчань "Об’єднані зусилля-2021", заплановані на осінь цього року.

Читайте також: Дати відсіч РФ у Чорному морі: командувач 6-го флоту ВМС США про важливість безпеки у регіоні, Україну та НАТО
Підготовка перед виконанням стрибків, фото - АрміяInform

Сьогодні спецпризначенці України та США відпрацювали вивід в умовний район груп спеціального призначення повітряним шляхом за допомогою керованих, ширяючих парашутних систем типу "Крило".

Висадка виконувалась із борту американського військово-транспортного літака МС-130, на висоті від двох до трьох тисяч метрів.

Українські спецпризначенці завантажуються на борт американського літака МС-130

Перед початком практичної фази десантування з МС-130 американські військові інструктори провели брифінг, під час якого розповіли про особливості висадки саме із такого типу літаків, визначили черговість виходу груп, довели заходи безпеки тощо.

Американські військово-транспортні літаки МС-130 на аеродромі "Гавришівка" у Вінниці
Читайте також: ​Готуються до найгіршого – бригада тероборони відпрацювала оборону Києва (відео)