xcounter
#

Збройні Сили України демонстративно вивели на стрільби гігантські САУ "Піон"

19732
Дальність стрільби таких самохідних артустановках може сягати 35-50 кілометрів
Дальність стрільби таких самохідних артустановках може сягати 35-50 кілометрів

До виводу на стрільби батареї із чотирьох гармат калібру 203 мм наші військові по суті почали готуватись ще у квітні цього року

Прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України на своїй сторінці у Facebook виклала повідомлення, котре свідчить: наше військо вперше у цьому році вивело на стрільби самохідні артилерійські установки 2С7 "Піон" калібром 203 міліметрів.

Читайте також: Реактивний рецепт перемоги: чому Збройним Силам потрібні одночасно і "Вільха", і "Сапсан"

Як свідчить фото, котре виклала прес-служба Генерального штабу ЗСУ, на стрільби вивели мінімум чотири самохідні артустановки 2С7 "Піон".

Як можемо пересвідчитись, деталей у тексті цього допису – вкрай мало, лише можемо визначити, що розрахунки САУ 2С7 "Піон" готуються до участі у (ймовірно) престижних міжнародних навчаннях.

Батарея із чотирьох САУ 2С7 "Піон" висувається для проведення стрільб, фото - прес-служба Генштабу ЗСУ

Відомо, наприклад, що із 17 по 30 липня 2021 року Україна прийматиме багатонаціональне навчання "Три Мечі-2021", котрі відбуватимуться за прямої участі Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Констянтина Острозького.

Батарея гармат 2А36 "Гіацинт-Б" калібром 152 мм виконує стрільби в рамках міжнародних навчань Dynamic Front 2021, травень 2021 року, фото ілюстративне

Варто окремо нагадати, що Defense Express розповідало, як відбувається технічне обслуговування цих гармат найбільшого калібру в українському війську.

Зокрема, що протягом 5 квітня – 30 квітня в Збройних Силах України відбувався перехід на режим літньої експлуатації озброєння та військової техніки.

Збройні Сили повернули у стрій "Піони" після початку війни із РФ в 2014 році

Такий перехід виконувала зокрема 43 окрема артилерійська бригада імені гетьмана Тараса Трясила, котра власне і озброєна самохідними артилерійськими гарматами 2С7 "Піон" та має близько 12 типів техніки, необхідних для обслуговування таки САУ.

Мова зокрема про тягачі МАЗ-537 з причепом ЧМЗАП-9990 та трали КрАЗ-6446 із напівпричепами ВАРЗ-6009.

На цьому фото САУ 2С7 "Піон" розміщена саме на тралі КрАЗ-6446 із напівпричепом ВАРЗ-6009

Цікава деталь: під час процедур технічного обслуговування ствол цієї гармати під час обслуговування потрібно чистити банником завдовжки в 13 метрів, і до цього процесу доводиться залучати увесь розрахунок САУ в сім артилеристів.

При цьому на одну чистку канала такої гармати потрібно витратити 40 літрів гасу, 40 літрів розчину хромпіку та вуглекислого амонію, та 2,5 кг спеціального мастила ГОЇ-54П
Читайте також: Збройні Сили України "згадали" про танки-тральщики на базі Т-64А: таку техніку опанували резервісти 95 бригади