xcounter
#

Тактичні блокноти для ЗСУ: невбивані, багаторазові та всепогодні - Ecopybook Tactical (відео)

Блокноти Ecopybook Tactical
Блокноти Ecopybook Tactical
6444

Збройні Сили України вже отримають нові тактичні блокноти

Яким має бути блокнот для військових: стійким до погодних умов, аж до того, що на ньому можливо писати під водою. Міцним, щоб папір неможливо було порвати та багаторазовим - коли можливо нескінченно стирати та писати заново.

І саме цю задачу вирішив Владислав Рибка у блокноті Ecopybook Tactical, який вже активно використовується в українському війську.

Читайте також: Автоматизація без грошей: як одеський "Телекарт-Прилад" воював за "Простір" на Широкому Лані

"Ідея створити такий блокнот з’явилась, коли особисто побачив, як бійці намагаються під проливним дощем занотувати розпорядження на звичайний папір.

Окрім того, є досвід країн НАТО, армії яких використовують всепогодні блокноти. Проте це просто папір, який оброблений гідрофобною речовиною і через довгий час перебування у воді він розмокає та легко рветься, а якщо писати ручкою, то чорнила - розтікаються.

Тому блокноти Ecopybook Tactical виготовлені з полімерних композитних матеріалів, а нанесення на сторінках виконано за допомогою термохімічної дифузії. Все це дозволяє зробити блокнот стійким до хімічних, фізичних та абразивних впливів, а також - багаторазовим. Тобто військовий може звичайним олівцем зробити свої записи, стерти, знову записати й так не обмежену кількість разів.

Ecopybook Tactical

Блокнот можливо використовувати за будь-яких погодних умов та писати на ньому навіть під водою. Також ми відійшли від концепції, коли блокнот - це просто пусті листки та додали довідки, які потрібно тримати під рукою.

Ecopybook Tactical

Наприклад, версія Tactical, окрім пустих сторінок у клітинку, містить у собі рапорти, фонетичний алфавіт НАТО та іншу корисну інформацію, а також два бланки картки вогню.

Ecopybook Tactical

Також для різних родів військ виготовляються спеціалізовані версії. Зокрема, для артилеристів 26-ої бригади ЗСУ був виготовлений блокнот, в якому розміщені таблиці вогню, зразки та бланки записів стрільб тощо.

Ecopybook Tactical

А спільно з Центральним бронетанковим управлінням ЗСУ був розроблений блокнот для екіпажу танка Т-64 з додаванням інформації щодо експлуатації машини. Зараз він вже активно використовується та входить до ЗІПу. Зараз тим же шляхом йде розробка аналогічного спеціалізованого блокнота для екіпажу БМП-2.

Ecopybook Tactical

Також ми розробляємо версію блокнота для піхотного снайпера та бойового медика. Під час формування блокноту ми постійно спілкуємось з військовими для того, щоб розмістити дійсно потрібні бланки, довідку, зразки та інформацію, яка має бути завжди під рукою.

Ecopybook Tactical

Ще один напрям робіт - це лінійки, які додаються окремо, чи входять у склад блокнотів. Річ у тому, що звичайні пластикові - не тільки легко ламаються, але і відблискують, тобто можуть демаскувати бійця.

Ecopybook Tactical

Тому ми розробили спеціальні матові лінійки, які при прикладанні до мапи стають прозорими. До того ж вони гнучкі та зламати їх - ну вкрай складно", - розповів Владислав Рибка.

Ecopybook Tactical

А також додав, що у лінійці продукції Ecopybook Tactical є і блокноти для цивільного ринку - Regular зі сторінками у клітинку та лінійкою-транспортиром, а у розробці - версія для "виживання", з додатковою корисною інформацією та дзеркальцем для подачі сигналів.

Читайте також: В "Десні" йдуть порівняльні випробування роботизованих систем, за їх ходом спостерігає міністр Таран