xcounter
#

В "Десні" йдуть порівняльні випробування роботизованих систем, за їх ходом спостерігає міністр Таран

2898
МОУ почало порівняльні випробування наземного дрону для ЗСУ
МОУ почало порівняльні випробування наземного дрону для ЗСУ

За попередніми даними, безпілотні системи стануть одними із "учасників" параду на честь Дня Незалежності 24 серпня цього року

На полігоні "Десна" зараз відбуваються порівняльні випробування роботизованої системи РСВК-М "Мисливець" від КБ Robotics, озброєного дрона Ironclad і транспортного дрона Camel від компанії ROBONEERS. За ходом цих порівняльних випробувань спостерігає Міністр оборони України Андрій Таран.

Про це передає Defense Express із місця подій.

Читайте також: "Українська бронетехніка" стала дилером наземних дронів від еміратської компанії Milanion
Міністр оборони Андрій Таран на полігоні "Десна" під час порівняльних випробувань роботизованих систем

Водночас, на полігоні "Десна" відбулась демонстрація роботизованої платформи "Миротворець", яку розробила компанія "Синергія".

Ця платформа оснащена бойовим модулем "Амулет", до складу озброєння якого входить ПТРК "Стугна" від ДККБ "Луч".

Роботизована система Camel розробки компанії ROBONEERS, що призначена для транспортування вантажів

Під час порівняльних випробувань представлені платформи виконують однотипні задачі, як то подолання окопів та інших перешкод, або ж - здатність діяти в умовах роботи ворожих систем радіоелектронної боротьби.

При цьому відбувається перевірка вантажопідйомності, реальна швидкість та дальність, рівень обзорності для операторів роботизованих систем.

Роботизована система РСВК-М "Мисливець" від КБ Robotics

Найцікавіша деталь - за попередніми даними, наші співвітчизники зможуть побачити згадані вище роботизовані платформи РСВК-М "Мисливець", Ironclad та Camel під час параду, що відбудеться на честь 30-річчя Незалежності України.

Бойова безпілотна система Ironclad від ROBONEERS

Як раніше розповідало Defence Express, у червні цього року Міністерство оборони України сформувало вимоги до наземного бойового дрону, який має посилити Збройні Сили України вже у найближчій перспективі. Обрати такий дрон мають на конкурсі, відкритому для усіх українських розробників.

Переможець такого конкурсу отримає контракт на постачання свого дрона до Збройних Сил України. Водночас зараз розглядається створення окремих оперативно-тактичних вимог під роботизовані платформи різного класу.

Роботизована система "Миротворець" від компанії "Синергія"
Читайте також: Baykar хоче створити в Україні науково-дослідницький центр: чим має допомогти держава