xcounter
#

​Міноборони сформувало вимоги до наземних бойових дронів та проведе державні порівняльні випробування

Дрон Ironclad від Roboneers
Дрон Ironclad від Roboneers
4525

Збройні Сили України отримають бойові роботизовані наземні платформи

У Міністерстві оборони України сформували вимоги до наземного бойового дрону, який має посилити Збройні Сили України вже у найближчій перспективі та проведе відкритий для всіх українських розробників конкурс.

Його переможець - отримає контракт на постачання свого дрона до Збройних Сил України. Про це Defense Express повідомив заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк.

Читайте також: США та Велика Британія експериментують із безпілотними гвинтокрилами
дрони ЗСУ
Українські розробники вже пройшли значний шлях у створенні вітчизняного наземного дрона

"Наземні роботизовані платформи потрібні Збройним Силам України і українська оборонна промисловість пропонує гідні розробки. Вибір між ними буде зроблено за результатом порівняльних державних випробувань. Найближчим часом буде оголошено відкритий конкурс, до якого ми пропонуємо приєднатись всім українським розробникам. Міноборони вже сформувало тактико-технічного завдання і воно буде одночасно надано всім розробникам", - заявив Олександр Миронюк.

Таким чином вибір наземного бойового дрона буде проходити за аналогією з проектом "Сайгак" - вибором позашляховика для ЗСУ на заміну радянському УАЗу. Зазначимо, що це значно пожвавлює конкуренцію серед представників оборонно-промислового комплексу, є сталою практикою у країнах НАТО та дозволяє війську отримувати дійсно кращі зразки.

З боку Defense Express нагадаємо, що нещодавно у Десантно-штурмових військах ЗСУ був проведений демонстраційний огляд наземних безпілотних бойових платформ в якому взяли участь розробки Roboneers, Infocom та КБ "Robotics".

Під час цього огляду командування ДШВ зробило акцент на стійкості до засобів радіоелектронної боротьби, високій прохідності, а також можливість використання у якості транспортної та бойової платформи.

Читайте також: Американська "Золота орда" нівелює ППО ворога: нові випробування мережевих авіабоєприпасів