xcounter
#

США та Велика Британія експериментують із безпілотними гвинтокрилами

592
Американський безпілотний вертоліт MQ-8C Fire Scout
Американський безпілотний вертоліт MQ-8C Fire Scout

Простір для застосування – військово-морські операції

Схоже, скоро безпілотні гвинтокрили стануть неодмінним елементом озброєння кораблів та одним із засобів для проведення військово-морських операцій. У всякому випадку, на це вказують наступні новини.

Портал Naval News пише, що військово-морські сили США почали випробовувати безпілотний вертоліт MQ-8C Fire Scout, оснащений радіолокатором AN/ZPY-8 як засіб підтримки дій універсальних десантних кораблів. "Пілотні" тести відбуваються на базі УДК USS Anchorage (LPD-23).

Читайте також: Туреччина та Польща підписали контракт на поставку комплексів Bayraktar TB2
Безпілотний вертоліт MQ-8C Fire Scout на палубі USS Anchorage (LPD-23)

Аналогічні випробування проведуть і на предмет взаємодії MQ-8C Fire Scout з кораблями класу LCS - Littoral Combat Ship, що входять до складу 5 та 7 флотів ВМС США.

Безпілотний гвинтокрил MQ-8C Fire Scout як елемент оснащення ВМС США має досягнути стадії "початкової операційної готовності у 2021 році".

Гвинтокрили-безпілотники MQ-8C Fire Scout в ангарі корабля класу LCS - USS Montgomery (LCS 8)

Паралельно, як розповів портал UK Defence Journal, Королівські ВМС Великої Британії оголосили тендер на поставку безпілотних вертольотів для захисту своїх кораблів.

За великим рахунком, відомі лише дві деталі: британський флот хоче придбати безпілотні системи, які уже виробляються, а строк поставки – 2023 рік. Інші деталі – поки що лишаються невідомими.

Велика Британія веде також власний проект Vixen, по створенню веденого БПЛА для палубних винищувачів F-35B
Читайте також: Бойові безпілотники та гелікоптер ДРЛВ: як у Великобританії хочуть посилити авіаносці типу Queen Elizabeth