xcounter
#

Туреччина та Польща підписали контракт на поставку комплексів Bayraktar TB2

2113
Таким чином, Туреччина знайшла першого покупця на свої БПЛА серед країн Євросоюзу
Таким чином, Туреччина знайшла першого покупця на свої БПЛА серед країн Євросоюзу

Угода була підписана під час візиту в Туреччину президента Польщі Анджея Дуди

Генеральний директор компанії Baykar Defence Халук Байрактар та міністр оборони Польщі у присутності президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана та президента Республіки Польща Анджея Себастьяна Дуди підписали контракт на поставку безпілотних розвідувально-ударних комплексів Bayraktar TB2 для армії Польщі. Подія відбувалась у Президентському комплексі в Стамбулі.

Церемонія підписання контракту між Туреччиною та Польщею на поставку безпілотних комплексів Bayraktar TB2

Читайте також: У кого в світі зараз найбільше ударних дронів: аналіз від Aviation Week

На честь укладання цього контракту компанія Baykar Defence опублікувала відео, на кадрах якого зображена робота Bayraktar TB2 під час недавньої війни за Нагірний Карабах, котра стала своєрідним "моментом слави" для цього комплексу.

Відомо, що за підписаним сьогодні контрактом Туреччина має поставити Польщі чотири комплекси, котрі включатимуть в себе наземні станції управління (GCS), наземні термінали передачі даних (GDT) та 24 безпілотних літальних апарати Bayraktar TB2.

До цих БПЛА також будуть поставлені керовані боєприпаси MAM-C та MAM-L, котрі виробляє турецька компанія Roketsan.

Безпілотник Bayraktar TB2 із підвішеними керованими бомбами MAM-L та MAM-C

Для самої Baykar Defence укладений із Польщею контракт є історичним: таким чином, Туреччина вперше експортуватиме для країни-учасника НАТО та Європейського Союзу свій високотехнологічний безпілотний комплекс, бойову ефективність якого показали нещодавні кампанії в Лівії та Нагірному Карабаху.

В свою чергу, в Польщі сподіваються, що поставки Bayraktar TB2 допоможуть посилити оборонну співпрацю з Україною, котра уже володіє такими безпілотними комплексами
Читайте також: Ракетна компанія Roketsan випустила до Дня матері несподіване відеопривітання