xcounter
#

Керівництво "Укроборонпрому" "контрабандою" літає на Ан-74: ДП "Антонов" перетворили на службу таксі (ексклюзивні документи)

Юрій Гусєв злітав до Запоріжжя на Ан-74Т "Антонова"
Юрій Гусєв злітав до Запоріжжя на Ан-74Т "Антонова"
16982

Керівництво "Укроборонпрому" з кричущими порушенням для відряджень використовує Ан-74Т ДП "Антонов"

Керівництво ДК "Укроборонпром" з численними порушеннями використало транспортний літак Ан-74Т, який належить ДП "Антонов", для того щоб у Запоріжжі підбити підсумки роботи за перше півріччя 2021 року.

Про це говорять ексклюзивні документи, які Defense Express отримав з власних джерел. Зокрема ДК "Укроборонпром" у липні направив ДП "Антонов" лист в якому просить надати 23 липня 2021 року літак ДП "Антонов" для перевезення керівництва концерну до Запоріжжя.

Читайте також: До Вінниці прибули два американські транспортні літаки МС-130
Антонов Укроборонпром скандал політ

Жодного слова про замовлення транспортних послуг в цьому листі не йдеться - виключно надання літака для керівництва ДК "Укроборонпром", тобто, коштом ДП "Антонов". Це більш нагадує те, що Юрій Гусєв має власний льотний загін, як президент України.

У відповідь керівництво ДП "Антонов" виділяє транспортний літак Ан-74Т UR-74010, який має здійснити рейс за маршрутом Київ-Запоріжжя-Київ.

Ан-74Т UR-74010
Ан-74Т, номер UR-74010, який належить ДП "Антонов"

Але під виглядом "сертифікаційних перевірок, тренувань льотного складу, усунення перерв в льотній практиці…". Тобто жодних пасажирів на цьому літаку не має бути - бо це тренувальний політ.

Антонов Укроборонпром скандал політ

Проте для екіпажу літака формується льотне завдання з метою польоту - "ротація льотного складу". А в графі "Склад ротаційного льотного складу" записується три десятки прізвищ, включно з генеральним директором "Укроборонпрому" Юрієм Гусєвим, його заступниками Ігорем Фоменко, Романом Бондарем, а також іншими топ-менеджерами держконцерну. Крім того, цим же літаком летить очільник ДП "Антонов" Сергій Бичков.

Тобто за цим документом Юрій Гусєв та все інше керівництво "Укроборонпрому" має сертифікат пілота літака Ан-74, або фах бортінженера, або хоча виконувало обов’язки бортпровідників-стюардес.

Антонов Укроборонпром скандал політ

Проте, скоріш за все, для того щоб не вирішувати хто буде пілотом, а хто буде грати роль "стюардеси" - льотне завдання замінили. В новій версії, яка йде під тим же номером та датою, метою польоту було визначено тренування, а "пасажирів" прибрали взагалі.

Антонов Укроборонпром скандал політ

Проте це не завадило пригнати кортеж з керівництвом "Укроборонпрому" прямо під трап Ан-74Т.

Антонов Укроборонпром скандал
Посадка неіснуючих пасажирів на Ан-74Т на аеродромі "Антонов-2"

Також світлину з Ан-74Т у день відрядження опубліковала у соцмережі директор з комунікації "Укроборонпрому" Тетяна Боковня з підписом (мовою оригіналу): "Обычные рабочие будни. У вас что?"

Антонов Укроборонпром скандал

А у коментарях, де ще один директор концерну, на цей раз з інформаційних систем та цифровізації, Тимур Коритних, який також значиться у списках "неіснуючих пасажирів", написав: "Вы однозначно украсили наш полет!".

Антонов Укроборонпром скандал
Деякі з коментарів під дописом

Також цікава постать Любові Правдиної, яка також значиться у списках, хоча не має жодного відношення до "Укроборонпрому", проте є виконавчим директором у Pravdin Production - приватної компанії, яка здійснює відеозйомки.

Скоріш за все, саме ця компанія за державні кошти здійснює фільмування "переможних" роликів для концерну, на кшталт саме того, який був знятий у Запоріжжі. Де Юрій Гусів з численними топ-менеджерами концерну "підбивав виробничі, комерційні та фінансові результати роботи ДК "Укроборонпром" за перше півріччя 2021 року".

В цій ситуації навіть складно вказати, що дивує більше. Панське відношення чергової команди "ефективних менеджерів" "Укроборонпрому" до державних літаків, як до таксі. Та готовність потрапити на борт навіть під виглядом стюардеси, аби лише не платити за переліт.

Або кричуще порушення правил льотної безпеки, коли перевезення людей здійснюється такою собі "контрабандою". Чи готовність керівництва ДП "Антонова" піти на підробку документів заради того, щоб вислужитись перед концерном.

Антонов Укроборонпром скандал політ
Гендиректор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв та очільник ДП "Антонов" Сергій Бичков

До речі останнє цілком можливо, бо за інформацією Defense Express, гендиректор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв підписав лист до Офісу президента з проханням надати очільнику ДП "Антонов" Сергію Бичкову найвищу нагороду країни - звання "Герой України".

Читайте також: ​Фарс часів КПСС: як "Укроборонпром" "вирішив" проблеми "Заводу ім. Малишева"