xcounter
#

Нова ціль в активі МіГ-29 ПС ЗСУ, "індійські" танки в Україні та перші трофейні "Краснополь" за 5 млн рублів: події тижня війни від Defense Express

4288
Винищувач МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне
Винищувач МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне

ЗСУ під Ізюмом вперше захопили "Краснополь", Повітряні Сили вперше "відпрацювали" з МіГ-29 по дронам, чи справді рашисти перегнали на фронт "індійські" Т-90S – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Джекпот з повітря

Ще 23 вересня, під час першої атаки іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 Одеси, Збройні Сили України похизувались цінним "уловом" у прямому сенсі слова - з води дістали розвідувально-ударний дрон Mohajer-6. Саме такі дрони РФ закупила в Ірану та за інформацією Defense Express розмістила в окупованому Криму.

Читайте також: Які види російських збройних сил та роди військ найбільше залучені у війні в Україні (аналіз)
Іранський БПЛА Mohajer-6
Іранський БПЛА Mohajer-6, який тепер детально аналізують українські фахівці

Важливо те, що ЗСУ змогли вкрай акуратно приводнити Mohajer-6, який дістався майже неушкодженим. І це, скоріш за все, говорить не просто про успішне використання РЕБ, а про перехоплення керування дроном або введення його систем навігації в оману. Про те, які таємниці може розповісти іранський БПЛА Mohajer-6 з Qaem-5 – на сторінках Defense Express.

Трофейні "Краснополь"

У відкритому доступі з’явились фото, які вказують – в результаті вдалого контрнаступу на Харківщині бійці Збройних Сил України захопили зокрема російські керовані снаряди "Краснополь" калібру 152 мм. Вартість одного такого снаряду складає близько 35 тисяч доларів.

Рашистські керовані снаряди "Краснополь", ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистські керовані снаряди "Краснополь", ілюстративне фото довоєнних часів

Конкретно на світлині вище ми можемо побачити менше 10 "Краснополів", і цього може вистачити лише для вивчення рашистського боєприпасу, що вперше потрапив у руки ЗСУ.

"Індійські" танки в Україні

Деякі ресурси з опорою на фото у відкритому доступі почали стверджувати – армія РФ почала використовувати проти ЗСУ навіть "індійські" Т-90S. Ці бойові машини начебто були призначені для чергової експортної поставки в Індію.

Рашистський Т-90А, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський Т-90А, ілюстративне фото довоєнних часів

Але тепер ці танки опинились в строю російських окупаційних військ. Бо російський ОПК не може забезпечити належні темпи ремонту пошкодженої бронетехніки орків. Більше про "індійські" T-90S – у нашому матеріалі.

Рашисти не хочуть, щоб Harpoon і далі нищив їхні кораблі

У РФ хочуть навчитися збивати протикорабельну ракету Harpoon і створили для цього нову повітряну мішень, яка імітує політ американської ПКР. Як кажуть росЗМІ, про це розповідає генеральний директор та генеральний конструктор російської компанії "Авіакон" Володимир Малишев.

Пуск протикорабельної ракети Harpoon, фото ілюстративне
Пуск протикорабельної ракети Harpoon, фото ілюстративне

Нова мішень стане частиною універсального тренувального комплексу "Адъютант". Така мішень має "вміти" літати на висоті 10 метрів, а також має ультразвуковий висотомір, який дозволяє підтримувати висоту під час зниження ракети. А от з чого планують збивати ці ракети – дізнаєтеся в нашому матеріалі.

З МіГ-29 по "літаючих мопедах"

У ніч на 5 жовтня 2022 року протиповітряна оборона України збила шість безпілотників іранського виробництва типу Shahed-136. Три з них збили воїни 302 зенітного ракетного полку, інші три – пілоти 204-ої бригади тактичної авіації Повітряних Сил ЗСУ.

Винищувач МіГ-29
Винищувач МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне
Про це під час свого вечірнього звернення учора розповів президент Володимир Зеленський, наголошує Командування Повітряних Сил ЗСУ. І це був перший за весь час війни проти РФ відомий випадок, коли наші захисники неба використали винищувачі, щоб збити ворожі БПЛА.
Читайте також: Підрив Кримського моста: основні реальні версії та кому насправді вигідно