xcounter
#

Рашисти не хочуть, щоб Harpoon і далі нищив їхні кораблі: планують збивати з ЗРК, який вже проґавив дві такі ПКР

32661
Пуск протикорабельної ракети Harpoon, фото ілюстративне
Пуск протикорабельної ракети Harpoon, фото ілюстративне

Окупанти тренуються збивати американські корабельні ракети зі свого "сухопутного палубного ЗРК"

У РФ хочуть навчитися збивати протикорабельну ракету Harpoon і створили для цього нову повітряну мішень, яка імітує політ американської ПКР. Як кажуть росЗМІ, про це розповідає генеральний директор та генеральний конструктор російської компанії "Авіакон" Володимир Малишев.

Нова мішень стане частиною універсального тренувального комплексу "Адъютант". Така мішень має "вміти" літати на висоті 10 метрів, а також має ультразвуковий висотомір, який дозволяє підтримувати висоту під час зниження ракети.

Читайте також: ЗСУ ракетами Harpoon потопили два корабля ВМС РФ, а не один, як офіційно повідомлялось

Відзначається, що корабель сам може запускати таку мішень, а потім знищити її наявними на борту засобами. Крім того, така мішень може сама сідати на воду, має водонепроникний корпус, що дозволяє повернути мішень на борт після тренування.

Швидкість такої мішені декларується у межах до 500 км/год, також повідомляється, що одна мішень розрахована на 20 пусків та посадок на воду.

Ураження двома ПКР Harpoon російського буксира з ЗРК "Тор" на борту

Однак цікаво у цьому повідомленні насправді таке: у відео, в якому розповідається про цю мішень, продемонстрували пуск ракет по мішені з ЗРК "Тор-М2КМ", встановленого на вертолітному майданчику корабля – саме такий "палубний ЗРК" на борту буксира ЧФ РФ "Василий Бех" пропустив дві протикорабельні ракети Harpoon, які влучили у буксир.

зрк
ЗРК "Тор" на палубі військового корабля, фото ілюстративне

Нагадаємо, перші експерименти зі оснащення корабля сухопутним ЗРК Росія провела ще у 2016 році, встановивши "Тор-М2КМ" встановили на вертолітний майданчик фрегата проекта 11356 "Адмирал Григорович". Однак питання в тому, чи зможе такий ЗРК ефективно працювати, наприклад, під час хитавиці та як він буде поводити себе у агресивному морському середовищі.

Читайте також: Чим дістали по авіабазі РФ у окупованому Криму: ATACMS, Harpoon, SLAM-ER або просто недопалок