xcounter
#

Чи справді рашисти перегнали на фронт "індійські" Т-90S, і чи є "мангали" на цих танках

42722
Рашистський Т-90А, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський Т-90А, ілюстративне фото довоєнних часів

Армія має настільки гострі втрати у бронетехніці, що для відновлення втраченого доводиться застосовувати усі доступні методи

Деякі ресурси з опорою на фото у відкритому доступі почали стверджувати – армія РФ почала використовувати проти ЗСУ навіть "індійські" Т-90S. Ці бойові машини начебто були призначені для чергової експортної поставки в Індію. Але тепер ці танки опинились в строю російських окупаційних військ. Бо російський ОПК не може забезпечити належні темпи ремонту пошкодженої бронетехніки орків.

Справді, оборонно-промисловий комплекс РФ "обвалився" до того стану, що про виробництво нових машин мова уже не йде. А максимум, на який зараз виявились здатні рашисти – модернізація ротного комплекту Т-80БВМ, і все. Але навряд чи саме у цьому епізоді російські окупанти погнали на фронт саме "індійські" Т-90S. Ймовірно, все було набагато прозаїчніше.

Читайте також: Армія РФ отримає нові Т-80БВМ, а от модернізація Т-72Б3 пішла вслід за крейсером "Москва"

Для початку давайте уточнимо, що танк Т-90S – це насправді "експортна" модифікація танка Т-90А. Від своєї "базової" версії Т-90А "експортний" Т-90S відрізняється лише «начинкою» - тобто наявністю кондиціонера для екіпажу, відсутністю комплексу електронно-оптичного активного захисту "Штора-1", наявністю додаткового блоку динамічного захисту на башті та димової установки 902 "Туча".

Індійські Т-90S, ілюстративне фото з відкритих джерел

Як і на Т-90А, так і на Т-90S використовується саме зварна башта. Відповідно, між цими двома моделями візуальних відмінностей доволі мало.Тому не варто виключати, що на згаданому вище фото міг бути насправді танк типу Т-90А, а не машина із "експортної" партії.

За даними довідника The Military Balance, на кінець 2021 року армія РФ мала в строю лише 350 танків Т-90/Т-90А, і лише 200 одиниць Т-90/Т-90А на зберіганні.

В середині вересня 2022 року з’явились перші повідомлення, що рашисти знімають свої Т-90А із баз зберігання в тимчасово окупованому Криму. І схоже, що саме ці танки деякі коментатори сприйняли як "індійські" Т-90S.

Безперечно, так як орки "розписали" свій Т-90А, його в чомусь можна назвати "індійським" - за рівнем "барвистості". Показово, що на цю бойову машину екіпаж не став наварювати "мангал". Хоча такі вироби можна було побачити навіть на "анаголовнєтних" Т-90М "Прорыв".

Це вказує, що в строю армії РФ все ж залишилась певна кількість грамотних танкістів, які розуміють ТТХ своїх машин, тому не займаються "карго-культом" під час виконання службових обов’язків.

Рашистський Т-90А з "мангалом", котрий став трофеєм ЗСУ на початку березня 2022 року, фото з відкритих джерел

Читайте також: Рашисти настільки "вірили" в свої Т-90М "Прорыв", що і на ці танки варили "мангали" (фото)