xcounter
#

Рашисти настільки "вірили" в свої Т-90М "Прорыв", що і на ці танки варили "мангали" (фото)

34684
Танки Т-90М "Прорыв" зі складу Таманської дивізії, ілюстративне фото довоєнних часів
Танки Т-90М "Прорыв" зі складу Таманської дивізії, ілюстративне фото довоєнних часів

Низька кваліфікація танкістів армії РФ зробила марними десятки років роботи російського ОПК

У відкритому доступі з’явилось фото, яке вказує – рашисти "здогадались" навіть на свої новітні танки типу Т-90М "Прорыв" наварити "мангали" як імпровізований "засіб захисту". Показово, що "мангали" були "наліплені" поверх комплексів захисту "Накидка".

Фото було відзняте влітку цього року в Бєлгородській області РФ, очевидно саме в той момент, коли окупанти перекидали чергове "підкріплення" на тимчасово окуповану територію Харківської області. Хоч світлина і декількамісячної давності, але вона дуже яскраво говорить про поточний стан справ в армії РФ.

Читайте також: Армія РФ отримає нові Т-80БВМ, а от модернізація Т-72Б3 пішла вслід за крейсером "Москва"

Самі рашисти наче й розуміють, що наварювання "мангалів" їм ніяких переваг в бою не дає, але все рівно продовжують цю практику, схожу скоріше на "карго-культ". Судячи за товщиною арматури, екіпажі зображених вище Т-90М справді наварили "мангали" за принципом "аби було".

Але для чого дотримуватись такого принципу, якщо є "аналоговнєтний" комплекс захисту "Накидка", який має зокрема робити танк менш "видимим" у тепловізійному та радіолокаційному спектрі, тобто – як мінімум захищати від Javelin. Більш того – "мангал" у цій історії явно "зайвий", бо напевно ж посилює теплову сигнатуру від танка.

Т-90М "Прорыв" з "мангалом", серпень 2022 року, фото взяте з "Цензор.нет"

Знову ж таки – якщо екіпажі навіть таких танків армії РФ беруться наварювати "мангали", значить вони не до кінця розуміють характеристики своїх бойових машин, зокрема комплексів активного захисту. Це зокрема пояснює, чому окупанти так легко "віддали" в руки ЗСУ свій "Прорыв" під час відступу з Харківщини – бо не розуміли, наскільки цінну машину вони кидають.

Все вищеописане доволі яскраво свідчить про низьку кваліфікацію "кадрових" танків армії РФ, не кажучи вже про "частково мобілізованих". І тут вже самі рашисти бідкаються в своїх пабліках, що погана кваліфікація їхніх танків по суті зробила марними десятки років роботи російського ОПК по темі комплексів активного захисту для бронетанкової техніки.

"Замаскований" рашистський Т-90М "Прорыв" на Харківщині, квітень 2022 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Росіяни повісили "мішки" із захистом на Т-90М "Прорыв", та "засвітили" свій "брометалобрухт" (відео)