xcounter
#

Армія РФ отримає нові Т-80БВМ, а от модернізація Т-72Б3 пішла вслід за крейсером "Москва"

24366
Рашистські Т-80БВМ, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистські Т-80БВМ, ілюстративне фото довоєнних часів

Під впливом західних санкцій російський ОПК "обвалився" до того стану, коли може модернізувати лише декілька десятків танків на рік замість декількох сотень

Рашистський "Уралвагонзавод" заявив, що передав Міноборони РФ "велику партію" модернізованих танків Т-80БВМ, роботи по яким провели в рамках держоборонзамовлення на 2022 рік. Ці бойові машини відрізняються начебто покращеним рівнем захисту екіпажу.

Росіяни заявляють, що ці танки начебто уже пройшли весь необхідний комплекс випробувань. Щоб ці Т-80БВМ доїхали безпосередньо в стройові частини армії РФ, знадобиться ще деякий час. Сам факт передачі цих машин свідчить, що російський ОПК все ще здатен модернізувати старі радянські танки навіть в умовах санкцій Заходу, пише портал Army Recognition.

Читайте також: Як РФ змарнувала "радянські" запаси снарядів, та як рашисти до зими "доб’ють" танки та САУ
Передача партії Т-80БВМ від "Уралвагонзаводу", вересень 2022 року, фото з відкритих джерел

Як можемо судити за "офіційним" фото, в цьому епізоді "Уралвагонзавод" передав російським військовим максимум ротний комплект Т-80БВМ. Хоча і не будемо виключати, що ці сім танків на фото – це власне все, на що спромігся УВЗ в плані модернізації радянських машин в 2022 році.

Одна із особливостей Т-80БВМ – це використання прицілу "Сосна-У", який виготовлявся взагалі-то з використанням матриць від французької компанії Thales. Але тут також варто пригадати, що приціл "Сосна-У" використовується й на іншому "знаковому" рашистському танку – Т-72Б3. У відкритих джерелах фігурують дані, що в умовах "мирного часу" армія РФ отримувала щороку до 50 одиниць Т-80БВМ та до 170 одиниць Т-72Б3, для чого відповідно був потрібен "запас" в 200-250 матриць для виготовлення "Сосна-У".

Цех по виробництву танків на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел

Очевидно, в умовах "великої війни" проти України та посилення санкцій Заходу рашистський ОПК не має цього запасу в 200-250 матриць та прицілів "Сосна-У", щоб витримати темпи виробництва "мирного часу". І тут насправді вже другорядне значення має те, де росіяни зараз беруть матриці – зі "старих запасів", чи намагаються здобути за допомогою контрабанди та "промислового шпигунства".

На цьому фоні оркам довелось робити свій вибір. І він виглядає так – російський ОПК продовжуватиме "одиничні" поставки Т-80БВМ в стройові частини армії РФ. Натомість, програма модернізації Т-72Б3 пішла вслід за російським кораблем.

Передача партії Т-80БВМ від "Уралвагонзаводу", вересень 2022 року, фото з відкритих джерел

Defense Express в одній із своїх публікацій відзначало, що кремлівські пропагандони почали роздавати наступні "цінні вказівки"- мовляв, архаїчний Т-62 потрібно "заштовхати в гараж", а от російський ОПК має зосередитись на виготовленні єдиної моделі "вундерваффе" – Т-72Б3, Т-80БВМ чи Т-90М. Схоже, в цьому випадку пропагандисти лише озвучували "волю вищого керівництва" , а вибір упав на Т-80БВМ саме тому, що цей танк оркам виявився найбільше схожим на "вундерваффе".

Коли стало вкрай не вистачати ресурсів, гітлерівська Німеччина в грудні 1944 року- березні 1945 року почала виготовляти "спрощені" варіанти танків Pz IV і Pz III, а від "складних" моделей як то "Пантера", "Тигр" та "Королівський тигр" - взагалі відмовились. Їх послідовники в 2022 році пішли іншим шляхом – вони саджатимуть своїх "мобіків" просто на розконсервовані та "лисі" Т-72.

Читайте також: "Нова" зброя для армїі РФ: заштовхнути Т-62М назад у "гараж", замінити БМП-1 у "ЛДНР" та серійні іранські дрони