xcounter
#

"Нова" зброя для армїі РФ: заштовхнути Т-62М назад у "гараж", замінити БМП-1 у "ЛДНР" та серійні іранські дрони

4597
"Нова" зброя для армїі РФ: заштовхнути Т-62М назад у "гараж", замінити БМП-1 у "ЛДНР" та серійні іранські дрони

У РФ сподіваються, що перехід на "військові рейки" має значно посилити російське військо новими озброєннями та військовою технікою

Росія готується ввести у своєму військово-оборонному комплексі режим справжнього "воєнного комунізму" – раніше ми вже розповідали про те, що Кремль хоче ввести серйозне покарання у виглядів 10 років за ґратами за невиконання державного оборонного замовлення.

Водночас російські у своїх публікаціях сподіваються, що такий "стимул" для підприємств ОПК має забезпечити "безперебійне постачання озброєнь на фронт" та наситити війська технікою та боєприпасами.

Читайте також: Несподіванка для рашистів: стало відомо, хто у РФ буде шукати іржаві автомати для сотень тисяч мобілізованих
уралвагонзавод
Цех "Уралвагонзавод", фото ілюстративне

Передусім варто відзначити таке – рашисти хочуть остаточно відправити на склади зберігання свій Т-62М, який окупанти використовують в Україні – водночас як задачу максимум пропонують оновити свій парк бронетехніки своїми "сучасними" танками – Т-72Б3, Т-80БВМ та Т-90М, причому пропонують обрати один з них і "налагодити щодобове виробництво дюжини чи навіть більше танків".

Цікаво, що про "новітню" розробку окупантів Т-14 "Армата" кажуть таке – "спецоперація не має бути випробувальним полігоном для сирої техніки".

Але навіть у контексті виробництва тих же Т-90М "Прорив" поки ми маємо таке – "Уралвагонзавод" під час спроби перейти на цілодобовий режим роботи зіштовхнувся з банальною нестачею фахівців, водночас санкції збільшити кількість "ручної праці" в ОПК РФ.

т-90м "прорив"
Т-90М "Прорив"

Тим часом, нестачу фахівців компенсуватимуть пенсіонерами або ж взагалі ненавченим персоналом, тому до якості техніки, виготовленої такою "компанією", теж будуть питання.

Крім того, російські експерти сподіваються на те, що "не побачать БМП-1" і БТР-80 армії так званої "ЛДНР", натякаючи на те, що скоро бійці "республік" увійдуть до складу російської армії – то й озброювати їх будуть "по-справжньому".

бмп-1
Російська БМП-1, фото ілюстративне

Водночас тут питання навіть не в тому, де РФ буде шукати "справжню" зброю для бійців республік, а передусім у тому, а чи погодиться взагалі російська армія "ділитися" зброєю? Бо в цьому контексті явно є розподіл на "своїх" та "чужих" – можна пригадати ситуацію, коли російська армія планувала "пересадити" бійців "ЛДНР" на гаубиці Д-1 з 1940-х років, щоб забрати собі 152-мм гаубиці Д-20 з боєкомплектом.

д-1
Гаубиця Д-1

Крім того, у РФ досі не визначилися, чи будуть вони "рятувати" свою БМП-3 або ж поставлять на конвеєр БМП-2, тому російський ОПК продовжує "дивувати" виробами, які будуть вбиватися у протитанкові системи західного виробництва, які є на озброєнні ЗСУ.

Окремо варто відзначити, що окупанти сподіваються на організацію серійного виробництва в РФ іранських дронів-камікадзе Shahed-136, які у РФ отримали позначення "Герань-2". Зрештою, якщо вже підсанкційний Іран зміг налагодити виробництво цих безпілотників, які, як ми бачимо, "вміють" долітати до цілі, то окупанти теж можуть спробувати.

Насправді масове використання таких БПЛА – серйозна загроза, з урахуванням невеликої вартості одиниці такої зброї. Водночас поки що – це тільки припущення, можливо РФ зупиниться на тих декількох сотнях, які передав їй Іран.

Читайте також: "Уралвагонзавод" знайшов "застосування" для рашистських Т-72, з яких украли башту