xcounter
#

Армія РФ "віджала" у своїх "колег" гаубиці Д-20: з якої зброї 1940-х років буде воювати "ЛДНР"

8641
Музейна гаубиця Д-1, фото ілюстративне
Музейна гаубиця Д-1, фото ілюстративне

Поки російська армія забирає собі Д-20 разом з БК, "ЛДНР" буде воювати зброєю Другої світової війни

Бійці так званих "ЛНР" та "ДНР" будуть вимушені пересісти на гаубиці Д-1 – такий висновок можна зробити з інформації, опублікованої у Twitter-акаунті користувача Necro Mancer.

Так, ще 31 серпня він відмітив, що рашисти розповідають про доволі цікаву ситуацію, яка склалася в артилеристів так званих "ЛНР" та "ДНР": зіштовхнувшись з нестачею боєприпасів для свого основного 122-мм калібру, бійці "ЛДНР" були вимушені перейти на 152-мм гаубиці Д-20.

Читайте також: Рашисти використали зенітки часів Сталіна, щоб "відбитись" від ЗСУ на Харківщині (фото)

Таке переозброєння, як зазначається, вплинуло на "скромні успіхи" так званої "спеціальної воєнної операції" влітку. Водночас згодом армія РФ, ймовірно, через втрати в артилерії та роботу HIMARS по складах з боєприпасами, вирішила, що Д-20 їм потрібні більше, аніж "ЛДНР" і залишили собі низку цих гаубиць разом з БК.

д-20 гаубиця
Гаубиці Д-20 ВМС ЗСУ, фото ілюстративне

Водночас артилеристи "ЛДНР" (у тексті окремо відзначається, що вони вважаються одними з "найдосвідченіших артилеристів російської армії" тепер чекає перехід на ще одну артсистему – судячи з того, що у соцмережі "ВКонтакте" користувачі активно шукають таблиці стрільб до Д-1, то йдеться, ймовірно, про те, що РФ вирішила розконсервувати ці 152-мм гаубиці, які були прийняті на озброєння у 1943 році та серійно випускалися по 1949 рік.

Д-1
Гаубиця Д-1, фото ілюстративне

Згідно з даними з відкритих джерел, усього "в запасі" РФ мала близько 700 одиниць гаубиць Д-1 – однак тут, звичайно, питання не в кількості, а в тому, скільки з цих 700 гаубиць будуть здатні зробити хоча б один постріл.

Читайте також: СБУ "врятувало" боєприпаси для ЗСУ: коли замість HIMARS – вбивці та 750 доларів