xcounter
#

Рашисти використали зенітки часів Сталіна, щоб "відбитись" від ЗСУ на Харківщині (фото)

40896
Зенітна гармата КС-19, ілюстративне фото з відкритих джерел
Зенітна гармата КС-19, ілюстративне фото з відкритих джерел

Армія РФ має настільки великі проблеми з артилерію, що їй довелось використати свої "метеорологічні війська"

Збройні Сили України ведуть бої проти армії РФ на Харківщині та продовжують збирати трофеї, які кидають орки.

Зокрема, один із підрозділів української армії захопив "стандартний" тягач МТ-ЛБ із зенітною установкою ЗУ-23-2, а "на додачу" - три зенітні гармати КС-19 калібру 100 мм, які вироблялись наприкінці ще 1940-х років, за часів Сталіна. На це вказує фото, розміщене на одному із телеграм-каналів.

Читайте також: Рашисти вигадали, як нарешті "осучаснити" захист для древнього Т-62 (фото)

Радянський Союз виробляв зенітні гармати КС-19 із 1948 по 1957 роки, встигли "наштампувати" близько 10 тисяч одиниць, ці зенітки навіть встигли "повоювати" на стороні комуністів під час Корейської війни 1950-1953 років та під час війни у В’єтнамі. За "паспортними" характеристиками, гармата КС-19 може виконувати до 15 пострілів на хвилину, вести вогонь на дальність до 21 км та на висоту до 15 км по повітряним цілям, що мають швидкість польоту до 1200 км/год. Для видачі цілевказівки мала використовуватись радіолокаційна станція СОН-9А "Глобус".

Армія СРСР використовувала КС-19 до 1980-х років, зараз ця гармата лишається в строю переважно в "екзотичних" країнах, як то Єгипет, Алжир чи взагалі Північна Корея. Формально, в Росії КС-19 на озброєнні нема, ці зенітки офіційно використовують лише воєнізовані підрозділи "Росгидромета" (Російська гідрометеорологічна служба).

Якщо ж рашистам довелось діставати із запасів навіть настільки старі гармати, що пам’ятають Сталіна, можна лише уявити масштаб проблем, який спіткав артилерію армії РФ через високий рівень зносу стволів гармат.

Кремлівські пропагандони в 2017 році хизувались, що Міноборони РФ передало "Росгидромету" понад 60 гармат Д-30, мовляв тепер їх "Росгидромет" став озброєніший, аніж багато армій Європи. Але тепер, в 2022 році, орки відстріляли навіть свої "метеорологічні" Д-30, тому в хід пішли уже архаїчні зенітки Д-30.

Воєнізований підрозділ "Росгидромета" веде стрільбу із КС-19 по сніговій лавині, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: РФ очікувано пішла за артилерійськими снарядами та ракетами до "вигнанця": йдеться буквально про "мільйони"