xcounter
#

РФ очікувано пішла за артилерійськими снарядами та ракетами до "вигнанця": йдеться буквально про "мільйони"

9380
Вогонь з БМ-21 "Град", фото ілюстративне
Вогонь з БМ-21 "Град", фото ілюстративне

Те, що РФ вимушена вдаватися до таких кроків – серйозних "дзвіночок"

Росія закуповує мільйони артилерійських снарядів та ракет у Північної Кореї – про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на розсекречені дані американської розвідки.

Закупівля боєприпасів у Північної Кореї свідчить про те, що глобальні санкції серйозно обмежили ланцюжки постачань, тому Москва вимушена лізти за зброєю до країни-вигнанця.

Читайте також: Як РФ змарнувала "радянські" запаси снарядів, та як рашисти до зими "доб’ють" танки та САУ
сау "акация"
Постріл з російської САУ "Акация", фото ілюстративне

США не надали деталей щодо типу озброєння, термінах чи розмірах партії. Водночас офіційний представник США повідомив таке: крім ракет малої дальності та артилерійських снарядів, РФ також ймовірно спробує закупити обладнання у цієї країни – такий крок свідчить про розпач Москви.

артилерійський вогонь РФ
Для своєї тактики на полі бою РФ потрібно більше боєприпасів

Разом з тим, військовий експерт Американського інституту підприємництва Фредерік Каган вважає – те, що РФ полізла в Північну Корею за зброєю, свідчить про те, що РФ, схоже, не може виробляти навіть просту техніку, необхідну для ведення війни.

"Єдина причина, через яку Кремль має купляти артилерійські снаряди чи ракети у Північної Кореї, чи ще в когось, полягає в тому, що Путін не має бажання чи не може мобілізувати російську економіку для війни навіть на базовому рівні", – впевнений Каган.

армія КНДР реактивна артилерія
Реактивна артилерія армії КНДР демонструє свою вогневу міць, ілюстративне фото з відкритих джерел

З боку Defense Express відзначимо, що раніше у своєму матеріалі ми розглядали таку можливість – що якщо Москва таки звернеться до Пхеньяну "за допомогою", то ймовірно буде просити, серед усього, саме боєприпаси до своїх артилерійських систем. Крім того, у "списку бажань" Кремля до КНДР також можуть опинитися комплектуючі до бронетехніки та літальних апаратів, які використовує армія РФ у війні в Україні.

Читайте також: ЗСУ мають ще одного виробника снарядів до Д-30, і він екзотичніше Пакистану