xcounter
#

Рашисти вигадали, як нарешті "осучаснити" захист для древнього Т-62 (фото)

15114
Рашистський Т-62М на позиції, фото – телеграм-канал "Диванно-штурмовая бригада"
Рашистський Т-62М на позиції, фото – телеграм-канал "Диванно-штурмовая бригада"

Але схоже, що росіяни насправді не збираються серійно модернізувати старі танки, що пам’ятають ще Хрущова

Російські окупанти вигадали, як "осучаснити" захист свого древнього танка Т-62М. Для початку, вони зварили "мангал" так, щоб він слугував каркасом для маскування танка в проекції "згори". Навряд чи такий "каркас" робить танк "невідимішим" для наших дронів, але зате точно заважає вести вогонь із зенітного ДШК "вперед", можна стріляти лише "назад".

Але мабуть найцікавіше – це блоки системи динамічного захисту "Контакт-1", встановлені доволі асиметрично. Мабуть, це єдиний сучасний елемент на Т-62М, що пам'ятає ще Хрущова.

Читайте також: Щоб варити "мангали" для Т-62, рашисти почали красти метал у селян (відео)

Факт появи архаїчних Т-62 в бойових порядках російських окупаційних військ сам по собі був "екзотичним". Але "індивідуальні" варіанти захисту, які кожен раз вигадують рашисти – виглядають ще екзотичніше. Минулий раз мова була про те, що орки для "мангала" використали взагалі сталеві плити для аеродромного покриття.

"В запасі" російського ОПК є варіант модернізації Т-62М, про який уже розповідав Defense Express. Цей варіант модернізації передбачає зокрема розміщення блоків динамічного захисту та протикумулятивних решіток по бортам танка, та установку гіростабілізованої оптико-тепловізійної станції на щоглі. Доцільність такого варіанту не зовсім зрозуміла, бо у росіян "у запасі" є досконаліша версія модернізації Т-62МВ.

Варіант "серійної" модернізації Т-62М, презентація якого відбулась під час "Армия-2022", зображення з відкритих джерел

Але схоже, що орки вирішили взагалі не займатись серійною модернізацією своїх архаїчних танків, що пам’ятають ще Хрущова. Натомість, для кожної машини – вигадувати "індивідуальний" варіант захисту.

Читайте також: Замість "Армати" - "проривна аналоговнєтна" модернізація Т-62 з "бровами Брежнєва": у РФ вихваляються "новим" танком