xcounter
#

Замість "Армати" - "проривна аналоговнєтна" модернізація Т-62 з "бровами Брежнєва": у РФ вихваляються "новим" танком

Модернізований Т-62
Модернізований Т-62
36336

Танк Т-62 був прийнятий на озброєння ще у 1961 році, у 80-х роках вважався остаточно застарілим, був знятий з озброєння у РФ ще у 2000-х, але його повернули в стрій та намагаються модернізувати

Виставка очевидної деградації військово-промислового комплексу РФ під назвою "Армия-2022", після робота-собаки з AliExpress з прикрученим гранатометом, підкинула новий взірець "проривної аналоговнєтності".

На ній був продемонстрований модернізований Т-62, який був прийнятий на озброєння у 1961 році та досі активно використовується у армії РФ. Саме цей варіант модернізації вже демонструвався у вересні 2021 року, як результат роботи 103-го бронетанкового ремонтного заводу, який розташований у селищі Атамановка у Забайкальському краї. Але нові фото дозволяють роздивитись його трохи уважніше.

Читайте також: Яке саме озброєння і в якій кількості отримує Україна від союзників
Модернізований Т-62

Під час модернізації був взяти Т-62М, який має характерне посилення бронювання башти двома елементами, які за характерний вигляд ще у СРСР прозвали "бровами Брежнєва". Це рішення виглядає доволі дивно само по собі, бо існує модернізація Т-62МВ, яка має значно актуальніше посилення бронювання лобової частини башти динамічним захистом.

Але у цьому варіанті він розміщений лише по бортах, а також посилений протикумулятивними решітками. А верхня лобова деталь отримала додаткові бронелисти для посилення захисту.

Модернізований Т-62

Головною рисою модернізації є встановлення гіростабілізованої оптико-тепловізійної станції на щоглі. Попри майже рік між демонстраціями цієї машини прокласти дріт у середині, чи хоча б по корпусу машини у РФ так і не змогли, залишивши "колгосп".

Також на танк був встановлений приціл 1ПН-96МТ-02 з тепловізором та лазерним далекоміром, який замінив штатний і дозволив демонтувати лазерний далекомір над гарматою. Зазначається, що була проведена і ремоторизація, шляхом встановлення 780-сильного двигуна.

Модернізований Т-62
Модернізований Т-62 у вересні 2021 року

Треба визнати, що коли майже рік тому Defense Express писав першу замітку про цей танк був зроблений висновок, що така модернізація направлена виключно на задоволення гіпотетичного інтересу таких країн, як Сирія чи Лівія. Але зараз цілком можливо, що вона зацікавить і міноборони РФ, звісно, якщо будуть знайдені шляхи встановлення тепловізорів у приціл та оптичну станцію.

Читайте також: Рашиська авіація втікає з Криму не дочекавшись "гастролей бавовни": де тепер базуються літаки "ВКС" РФ