xcounter
#

Щоб варити "мангали" для Т-62, рашисти почали красти метал у селян (відео)

8903
Рашистський Т-62М, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський Т-62М, ілюстративне фото з відкритих джерел

Від якої зброї мають захищати подібні конструкції, окупанти досі не визначились

У відкритому доступі з’явилось відео, котре свідчить про наступне. Рашисти продовжуть наварювати свої "мангали" навіть на такі безнадійні бойові машини, як танки Т-62М.

При цьому для створення таких "конструкцій" окупанти використовують навіть тимчасові аеродромні покриття радянського виробництва, котрі доволі часто використовували українські селяни як загорожу для своїх обійсть. Простіше кажучи – росіяни почали навіть мародерити метал у наших селян, щоб було з чого "клепати" фейковий "захист" для своїх танків.

Читайте також: Пропагандони РФ радіють, що російські військові "вбивають" свої САУ на полі бою: проблем більше, ніж здається

Як можемо з’ясувати з відкритих джерел, навіть самі російські окупанти не можуть дати адекватного пояснення, чому вони продовжують свою близьку до карго-культу практику установки "мангалів" на башти своїх танків.

Особливо після того, як стало зрозуміло, що подібні конструкції лише зменшують шанси екіпажу на виживання в умовах бою.

Перша поява рашистських Т-62М з "мангалами", червень 2022 року, зображення з відкритих джерел

Є дані, що архаїчні Т-62М отримала в своє розпорядження зокрема "добровольча бригада Дон" (яка ймовірно за фактичною чисельністю менша за батальйон). Рашисти зі складу цієї бригади начебто заявляли, що "мангали" на танках покликані захистити від кумулятивних РКГ-3, які їм можуть "прилетіти на голову" з українського безпілотника. Але адекватність і такої практики, м’яко кажучи, викликає сумніви. Хоча б тому, що укладка боєприпасів на Т-62М розташована так, що її будь-яким "мангалом" не перекриєш.

Підбірку інших конструктивних варіацій "мангалів" на Т-62 можемо побачити ось у такій підбірці Twitter-профіля Necro Mancer.

Читайте також: Бійці 95-ої бригади взяли як трофей "парадний" Т-80, знятий з консервації (відео)