xcounter
#

Пропагандони РФ радіють, що російські військові "вбивають" свої САУ на полі бою: проблем більше, ніж здається

7458
Пропагандони РФ радіють, що російські військові "вбивають" свої САУ на полі бою: проблем більше, ніж здається

Окупанти проводять "спецоперацію" зі самознищення своїх самохідних артилерійських установок

Twitter-акаунт Ukraine Weapons Tracker опублікував два фото, які говорять нам – рашисти знову втратили одну зі своїх самохідних артилерійських установок через те, що надто повірили у її можливості – іншими словами, окупанти настільки інтенсивно стріляли зі своєї 122-мм 2С1 "Гвоздика", що її ствол вирішив назавжди "відпочити".

Читайте також: Артилерія на полі бою російсько-української війни. Ч.1

Тут ми можемо згадати епізод з САУ 2С7 "Малка", яка самознищилася через інтенсивну стрільбу – ствол модернізованого "Пиона" не витримав і розірвався.

Але у випадку з САУ "Гвоздика" варто звернути увагу й на інші цікаві деталі. Так, користувач Twitter з нікнеймом Chuck Pfarrer розповідає таке: окупанти самі зізнаються – вони стріляють на Херсонщині з такою швидкістю, що стволи надмірно нагріваються та плавляться.

Причому самі рашисти подають це ледь не в "переможному" ключі: "Интенсивность и темп стрельбы был таков, что ствол 122-мм гаубицы разогревался до красна!".

Водночас Chuck Pfarrer відзначає таке – ефективна робота ЗСУ по мостах через Дніпро означає, що запчастини для своїх САУ доставити буде важко. А отже, ймовірно, окупанти не матимуть можливості вчасно полагодити свої артилерійські установки.

Читайте також: Які машини потрібні ЗСУ, щоб остаточно перевести артилерію на "рейки" стандартів НАТО