xcounter
#

Кремль хоче перевести "Уралвагонзавод" на ремонт танків цілодобово, але не вистачає працівників

24420
Цех по виробництву танків на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел
Цех по виробництву танків на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел

Тому за верстати доводиться ставити або пенсіонерів, або взагалі ненавчених людей

Кремль дав розпорядження перевести "Уралвагонзавод", флагман бронетанкової промисловості РФ, на режим роботи 24 години на добу, без вихідних.

Ймовірно, це пов’язано з тим, що поточні темпи відновлення пошкоджених у боях танків, або ж ремонту розконсервованих бойових машин не задовольняють Міноборони РФ. Але для розширення роботи "Уралвагонзаводу" гостро не вистачає людей, а санкції Заходу лише збільшують частку "ручної праці" в російському ОПК. Про це йдеться в публікації польського порталу Defence24.

Читайте також: Як РФ змарнувала "радянські" запаси снарядів, та як рашисти до зими "доб’ють" танки та САУ
Фарбування Т-90М на заводі, ілюстративне фото довоєнних часів

Автори публікації зазначають, що обсяг замовлень на ремонт пошкоджених та розконсервованих танків на "Уралвагонзаводі" раптом виріс у декілька разів. Щоб відреагувати на такий "стрибок попиту", керівництво заводу й прийняло рішення перейти на роботу в 3 зміни цілодобово, 7 днів на тиждень. Але тим і відрізняється "культура менеджменту" в Росії, що там спочатку роблять, а потім думають.

У випадку з "Уралвагонзаводом" - оголосити роботу в 3 зміни змогли, а от набрати робітників на ці зміни – поки ні. Вирішувати "кадрову проблему" доводиться в два способи – запрошувати на роботу "ветеранів галузі", що уже вийшли на пенсію. Або ж – взагалі набирати людей "буквально з вулиці", і уже на місці під час виробничого процесу навчати, як ремонтувати танки.

Цех по виробництву танків на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото довоєнних часів

"На папері" "Уралвагонзавод" зможе показати ріст валового виробництва, але по факту на цих танках не можна буде нормально воювати.

Російський ОПК не має іншого виходу, аніж збільшувати кількість працівників в збиток якості роботи. Через санкції Заходу не вдається регулярно отримувати нові комплектуючі для виробництва нової техніки та обслуговування виробничих ліній. А поточний ремонт пошкодженої бронетехніки виглядає задачею, яку можна вирішити за допомогою "ручної праці".

Рашистський Т-80У, що виступав "донором запчастин" для окупантів біля Ізюма та став трофеєм ЗСУ, фото - Ukraine Weapons Tracker, дата публікації - 18 вересня 2022 року
Читайте також: Армія РФ втратила на Харківщині та Півдні більше танків, аніж може зняти із зберігання