xcounter
#

"Уралвагонзавод" знайшов "застосування" для рашистських Т-72, з яких украли башту

59479
Рашистський ТОС-1 "Буратино" веде вогонь, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський ТОС-1 "Буратино" веде вогонь, ілюстративне фото довоєнних часів

Схоже, Росія підходить до того стану, коли її ОПК не зможе адекватно забезпечувати потреби армії РФ

Портал Army Recognition пише, що рашистське підприємство "Омсктрансмаш" зі складу "Уралвагонзаводу" прозвітувало про "дострокове виробництво" та передачу для армії РФ партії "покращених" самохідних вогнеметів типу ТОС-1А "Буратино", роботи по яким виконувались начебто в рамках держоборонзамовлення на 2022 рік.

Як стверджують самі рашисти, "покращені" ТОС-1А "Буратино" відрізняються від своїх "попередників" начебто наявністю динамічного захисту, новими гусеницями, оновленими пусковими установками та наявністю системи навігації ГЛОНАСС. Хоча тут маємо черговий випадок, коли реальність не співпадає із заявами росіян: знизу на фото зображена партія ТОС-1А, що начебто була передана армії РФ, і на цих машинах нема ані динамічного захисту, ані навіть гумових "юбок" для прикриття гусениць.

Читайте також: Кремль хоче перевести "Уралвагонзавод" на ремонт танків цілодобово, але не вистачає працівників
Партія ТОС-1А "Буратино", які "Уралвагонзавод" передав армії РФ у вересні 2022 року, зображення з відкритих джерел

Буквально тиждень назад було повідомлення про те, що Кремль переводить «Уралвагонзавод» на роботу в 3 зміни, щоб прискорити ремонт пошкоджених танків та іншої бронетехніки.

Але після цього те ж підприємство звітується про "дострокове виробництво" самохідних вогнеметів на шасі Т-72. Цей факт може вказувати – схоже, Росія дійшла до того стану, коли її ОПК уже не може повністю задовольняти потреби армії РФ для поточного покриття втрат. Натомість, самі рашистські війська уже вимушені задовольнятись тим, що їм може виготовити їх "оборонка", навіть якщо ці "вироби" мають доволі низьку практичну цінність.

"Парадна" демонстрація російських ТОС-1 "Буратино", ілюстративне фото довоєнних часів

Знову ж таки, щоб виготовити додаткові ТОС-1А, росіянам потрібні додаткові шасі від Т-72. Які вони зараз виготовити нездатні. Тому, виходить, для виробництва нової партії самохідних вогнеметів оркам довелось "пожертвувати" можливістю повернути в стрій декілька танків Т-72. Можливо з цих танків просто башти вкрали, й іншого застосування їм не лишалось.

Defense Express уже розповідав про те, як рашисти намагались зупинити просування наших військ на Харківщині за допомогою своїх систем ТОС-1, але ця спроба ворога провалилась. Бо це "вундерваффе" росіян буквально розірвало від вибуху.

Знищені самохідні вогнемети ворога на Харківському напрямку, вересень 2022 року
Читайте також: Російський ОПК досі не визначився, "рятувати" БМП-3 чи "штампувати" БМП-2