xcounter
#

Російський ОПК досі не визначився, "рятувати" БМП-3 чи "штампувати" БМП-2

7441
Рашистська БМП-3, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистська БМП-3, ілюстративне фото з відкритих джерел

Тому продовжує видавати поробки, які навряд чи витримають "контакт" із ЗСУ

Російський концерн "Калашников" заявляє, що розробив комплекс динамічного захисту для БМП-3, котрий в перспективі начебто можна буде інтегрувати на важку БМП-25 "Курганец" чи навіть танк Т-72Б3.

Заявлена вага цього комплексу – 4,2 тони, який має захищати лоб та броню БМП-3 від протитанкових гранатометів та ПТРК радянського виробництва, куль калібру 14,5 мм та пострілів до автоматичних гармат 23 мм і 30 мм. Цей комплекс має покривати 70% башти, 62% площі бортів корпусу та 36% лобової частини корпусу, пише польський портал Defence24.

Читайте також: РФ може знадобитись 20 років, щоб відновити втрати по літакам під час війни проти України
Рашистська БМП-3 із комплексом динамічного захисту від концерну "Калашников", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Від Defense Express додамо наступне. Російський ОПК продовжує "видавати на гора" "іздєлія", які навряд чи витримають перший "контакт" із Збройними Силами України.

Бо, наприклад, рашистський "Калашников" вирішив посилити захист БМП-3 саме від радянських систем озброєння, але чи витримає цей комплекс динамічного захисту обстріл протитанковими системами західного виробництва, як то гранатомети Carl Gustav чи "Панцерфауст-3", ПТРК типів Javelin чи TOW – питання лишається відкритим. На даний момент, за консервативними оцінками аналітиків порталу Oryx, армія РФ за час війни проти України уже втратила загалом 139 із 600 екземплярів БМП-3, в цю цифру входять знищені, пошкоджені та затрофеєні.

БМП-3 армії РФ, знищена в боях проти ЗСУ, березень 2022 року, фото з відкритих джерел

В свою чергу, спроба спеціалістів "Калашникова" навісити на БМП-3 комплекс динамічного захисту, і так "врятувати" цю машину з вкрай малою живучістю, чітко показує – російський ОПК досі не визначився із своїми стратегічними пріоритетами в умовах затяжної війни та економічних проблем.

Спочатку в серпні 2022 року Міноборони РФ заявило, що хоче фактично відмовитись від виробництва БМП-3, і натомість замовило виробництво дешевших та надійніших БМП-2 на "Курганмашзаводе". Буквально за декілька днів, "на полях" форуму "Армия-2022" директор того ж "Курганмашзавода" Пьотр Тюков заявив, що його підприємство працює над глобальною "переробкою" БМП-3 в бойову машину під індексом "Манул", характеристики якої Defense Express викладало в окремій публікації. Мовляв, ця машина буде "допиляна" з поправкою на досвід війни проти України, але "на все про все" потрібно 3 роки.

Російська перспективна БМП "Манул", ілюстративне зображення з відкритих джерел

Ну а тепер, у вересні 2022 року, в цю історію "вписався" концерн "Калашников" з "паліативним" варіантом, як "врятувати" БМП-3 від остаточного погрому. Чим більше росіяни будуть "розпилювати" свої ресурси в подібних історіях, тим краще для перспектив перемоги України.

Читайте також: Як РФ змарнувала "радянські" запаси снарядів, та як рашисти до зими "доб’ють" танки та САУ