xcounter
#

Весела доля рідкісної зброї рашистів: їхала на допомогу, а потрапила у пекло

87221
ТОС-1А "Солнцепек"
ТОС-1А "Солнцепек"

Чергова зброя армії РФ, знищена ЗСУ під час контрнаступу

У мережі щодня з’являються фото знищеної, пошкодженої чи затрофеєної техніки російської окупаційної армії, яку вона втратила, тікаючи від військових Сил оборони України на Харківщині.

Так, нещодавно у Twitter у акаунті Ukraine Weapons Tracker засвітилося фото російської рідкісної важкої вогнеметної системи ТОС-1А "Солнцепек" у стані "одна нога тут – інша там".

Читайте також: Росіяни хотіли "затримати" ЗСУ на Харківщині за допомогою ТОС-1 "Буратино", але у них "щось пішло не так"

Крім того, що ця зброя дійсно рідкісна в російській армії, цікавим у цьому всьому є ось такий факт: саме важка вогнеметна система ТОС-1А "Солнцепек", як активно розповідали пропагандисти у своїх дописах, мала стати одним зі способів "порятунку" російських військових у Куп’янську та Ізюмі.

тос-1а солнцепек
Росіяни вихваляються своїми "Солнцепеками", які "йдуть на допомогу"

Якщо звернемося до порталу Oryx, то дізнаємося, що з початку повномасштабної війни російська армія (якщо врахувати ще й машину, про яку йдеться у цій новині) втратили щонайменше п’ять своїх важких вогнеметних систем ТОС-1А "Солнцепек", чотири з яких були захоплені ЗСУ (дві з яких – пошкоджені).

Читайте також: Кремль знайшов "зайві" ТОС-1 "Буратино", які передав Таджикистану