xcounter
#

Росіяни хотіли "затримати" ЗСУ на Харківщині за допомогою ТОС-1 "Буратино", але у них "щось пішло не так"

58064
Рашистські ТОС-1 "Буратино", ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистські ТОС-1 "Буратино", ілюстративне фото довоєнних часів

Кремль поки зупинився на стадії "заперечення" успішності контрнаступу ЗСУ, хоча уже втратив цілий десантно-штурмовий полк

Головне управління розвідки Міноборони України у своєму новому повідомленні описало картину погрому рашистів на Харківському та Херсонському напрямках.

Зокрема зазначається, що армія РФ намагалась затримати просування ЗСУ на Харківщині, обстрілюючи позиції наших військ за допомогою танків та самохідних вогнеметів ТОС-1 "Буратино". Але ці зусилля орків зазнали фіаско, війська окупантів відходять дезорганізовано, без відповідного логістичного забезпечення. Частина військових РФ тікає пішки, частина – для своєї втечі краде в мирних українців велосипеди та мотороллери.

Читайте також: Рашисти перекидають "заградотряди" на Куп'янськ, пішли Ми-26 та завішані "Контактом" БТР-80 (відео)
Ворожа БМП-2М з модулем "Бережок", що стала трофеєм ЗСУ, фото - Twitter-профіль Arslon_Xudosi

202-ий мотострілецький полк армії РФ взагалі у повному складі вчинив "акт доброї волі", тобто втік із своїх позицій у найближчу лісосмугу, залишився без командирів та зв’яку, частина окупантів намагається вийти через своїх дружин на "Червоний Хрест", шукаючи порятунку.

Щоб утримувати свої позиції на Дніпропетровщині, російські окупанти перекинули "некондиційне" поповнення – новобранців віком в 55-60 років, що викликало незадоволення місцевого командування армії РФ. Для утримання позицій на Херсонщині місцеве командування отримало "свіже поповнення", яке однак відмовляється йти у бій. Більш того – у своєму вечірньому зведенні Генеральний штаб ЗСУ зазначив, що армія РФ уже підняла армійські гвинтокрили для пошуку дезертирів на Херсонщині, що втікли зі зброєю. Та зафіксував, що в сторону тимчасово окупованого Криму ідуть цивільні автобуси, які везуть солдат армії РФ без зброї.

Гвинтокрили Ми-8 армійської авіації ЗС РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Тим часом, 227-ий десантно-штурмовий полк армії РФ остаточно припинив своє існування.

Але це аж ніяк не "протверезило" Кремль. Скоріше навпаки – російська пропаганда продовжує "гнути лінію", що ніякого контрнаступу ЗСУ начебто не відбувається, і що це все начебто "постановка".

Читайте також: Шалена "демілітаризація" триває: на півдні за два дні пішли в утиль одразу чотири російських "Піони"