xcounter
#

РФ застосувала дрони-камікадзе Shahed-136 для ударів по Одесі (відео)

6557
Shahed-136
Shahed-136

РФ продовжує обстрілювати українські міста, після "Іскандерів", "Калібрів", "Оніксів" та С-300 справа дійшла до іранських баражуючих боєприпасів Shahed-136

Рашисти почали використання дронів-камікадзе іранського виробництва Shahed-136 для ударів по великих містах. До цього, з огляду на наявну інформацію, фіксувались випадки їх застосування лише близько переднього краю від фронту.

Відповідні відео з польотом іранських дронів вже активно з'являються у мережі.

Читайте також: Схоже, що не всі мобілізовані рашисти доїдуть на фронт: бійки по дорозі, хто кому "чебурек", літня форма та утилізація ще у літаку (відео)

На серії відео зафіксовано саме політ Shahed-136, який має, як характерну форму, так і звук роботи двигуна.

Наскільки успішна ця спроба рашистів атакувати Одесу нараз невідомо. Місцеві мешканці повідомляють про вибухи та активну роботу засобів протиповітряної оборони.

Також, завдяки одному з відео можливо вкрай приблизно встановити звідки був здійснений запуск. Зокрема послідовні панорамні склейки скріншотів з відео дозволяють побудувати орієнтований курс. І скоріш за все пусковий район цих дронів знаходиться у тимчасово окупованому Криму.

Найбільш вірогідним пусковим районом в цьому випадку можливо вважати мис Тарханкут де також знаходиться пускові райони ракет "Оникс", що також використовуються рашистами для обстрілу українських міст, зокрема Одеси. Дальність польоту дронів у цьому випадку становить близько 180 км.

З огляду на те, що удар був завданий саме днем, то його ціль полягає у більше у демонстрації намірів Кремля і далі продовжувати терор.

За попередньою інформацією до міста долетіло три дрони, один з них був збитий, ще два уразили адмінбудівлю в припортовій зоні.

Читайте також: Німеччина очікувано провалила "голосування за танки" для України