xcounter
#

Німеччина очікувано провалила "голосування за танки" для України

3301
Танк Leopard, фото ілюстративне
Танк Leopard, фото ілюстративне

Тепер документ відправлять на подальше "обговорення"

Уряд Німеччини провалив голосування за документ, який міг би сприяти постачанню Україні німецьких танків та бронетранспортерів – про це розповідає "Європейська правда" з посиланням на німецьке видання NTV.

Так, парламент Німеччини не проголосував за документ "Захищаючи мир і свободу в Європі – рішуче підтримуючи Україну важкою зброєю зараз", в якому йшлося про термінове надання дозволу експортувати в Україну німецьку зброю з запасів – йшлося як про танки Leopard, так і про БТР Fuchs і БМП Marder.

Читайте також: Німеччина та Словенія домовились про танки для ЗСУ, але це буде "покращений" Т-55

Цей документ був представлений опозиційним блоком ХДС/ХСС, однак члени "світлофорної коаліції" та "лівої" фракції завадили прийняттю рішення – тепер пропозицію будуть обговорювати у німецькому комітеті закордонних справ. Деякі німецькі депутати вже розкритикували це рішення і говорять про "прикриття процедурними питаннями".

Бронетранспортер Fuchs
Бронетранспортер Fuchs

Загалом у німецькому парламенті думки щодо постачання важкої броні для ЗСУ розділилися – деякі вважають, що "будь-який бронезахист, якого немає в Україні, приводить до травм та загибелі людей", тому уряд Німеччини має "зробити рішучий крок вперед".

бмп marder
БМП Marder

Крім того, наприклад, німецька компанія Rheinmetall готова поставити 100 БМП Marder "до першого кварталу 2023 року" – перші машини вже готові до передачі, якої не відбудеться без "політичного рішення.

танк abrams
Танк Abrams, фото ілюстративне

Водночас інші з німецького парламенту підтримують позицію Шольца, який не раз зауважував, що рішення про передачу Україні такої зброї, як танки, Німеччина – раніше у США говорили, що питання постачання ЗСУ сучасних танків вже розглядається, однак про те, що ЗСУ чимшвидше отримають цю зброю наразі не йдеться.

Читайте також: Німеччина оголосила новий пакет допомоги, "потрошку" Mars II, PzH 2000 та бронемашин Dingo